Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

23 februari 2017 | 12:15

"Fargo" återvänder med säsong 3 i april

Ewan McGregor spelar två bröder i huvudrollerna när säsongen släpps den 19 april.
Lagom till våren är tv-serien "Fargo" tillbaka i rutan. Det har tidigare hintats att säsong 3 ska komma i april eller maj, men nu har man spikat ett datum: 19 april.

Den tredje säsongen utspelar sig år 2010. Ewan McGregor ska spela två väldigt olika bröder. Emmit ser sig själv som en framgångssaga och kallas för "the parking lot king of Minnesota". Hans yngre bror, Ray, är en tunnhårig polisman med kulmage som ständigt lever i skuggan av sin mer lyckade bror. Detta orsakar en rivalitet mellan dem som leder till ett liv som går från snatteri till mord, gängverksamhet och ytterst tävlingsinriktat bridge-spelande på liv och död.

Carrie Coon spelar polischefen och singelmamman Gloria Burgle som försöker förstå sig på utvecklingen i världen. Hon bekymras av att människor är mer sociala på sina telefoner än öga mot öga. Mary Elizabeth Winstead spelar Nikki Swango: en väldigt passionerad bridgespelare som är ihop med Ray och frigiven på villkorlig dom. David Thewlis spelar kapitalisten och ensamvargen V.M Vargas, vars chef har bestämt sig för att samarbeta med Emmit, vare sig han vill eller inte.

Rollistan är mer stjärnspäckad än så. Jim Gaffigan spelar Glorias  ställföreträdande, Scoot McNairy är en kriminell knarkare, Shea Whigham är Meeker Countys polischef, Michael Stuhlbarg är Emmits rådgivare och Thomas Mann en stor scifi-författare i serien.

Om vi känner "Fargo" rätt lär deras vägar korsas på de mest oväntade, lustiga och våldsamma sätt.

I Sverige visas "Fargo" på HBO Nordic dagen efter USA. Så räkna med svensk premiär 20 april.

Ser du fram emot säsong 3 av "Fargo"?
| 23 februari 2017 12:15 |