Spel

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

19 oktober 2016 | 06:30

"Fantastiska vidunder" släpper ett mobilspel i samband med premiären!

Mobilspelet "Fantastic Beasts: Cases from the Wizarding World" släpps den 17 november. Beskrivningen tas emot med blandade reaktioner. Hur tycker du att det låter?
Hur exalterad skulle du vara om vi sa att ett "Harry Potter"-baserat mobilspel är på väg till din telefon? Tänk om det till och med är här redan i november?

Pottermore släppte nyheten idag på sin Facebook-sida. I samband med att den första av de fem planerade "Fantastiska vidunder och var man hittar dem"-filmerna släpps på bio den 16 november får vi även ett spel baserat på franchisen.


Mobilspelet "Fantastic Beasts: Cases from the Wizarding World" släpps den 17 november och blir ett sorts problemlösningsspel med gömda objekt som du måste finna. Vissa objekt kommer även att vara tidsbegränsade, så att du måste vara snabb på att hitta dem. I den här typen av spel brukar utmaningen ligga i att de gömda objekten är designade för att smälta in i bakgrunden och placerade på ställen där du minst anar dem, vilket gör att spelaren måste vara observant både på att urskilja detaljer från bakgrunden såväl som att vara uppmärksam på var de hittades.

Blandade reaktioner


Tycker du att det låter en aning simpelt? Då är du inte ensam. Nyheten om mobilspelet har tagits emot med blandade reaktioner, där många, inklusive jag själv, är väldigt intresserade av ett Potter-relaterat spel, men samtidigt besvikna på att det kommer i form av ett "gömda objekt"-spel. Istället hade det varit ett perfekt läge för Warner Brothers att utmana Niantics monopol på "augmented reality"-spel, såsom sommarens hit "Pokémon GO", nu när det spelet har börjat tappa i popularitet.

Gå mycket på bio om du vill ha ett MMO-spel istället


Andra spelsugna fans skriker efter ett MMO-spel (Massively Multi-player Online) i stil med "World of Warcraft", vilket onekligen hade varit fräckt men i en helt annan liga. Pottermore besvarar önskemålet med att sådana spel tar väldigt mycket tid att utveckla och att en sådan investering bara kan motiveras av att franchisen drar in mycket pengar. Spännande nog tillägger de samtidigt att om "Fantastiska Vidunder"-filmerna går bra på bio (och vi får ju trots allt fem stycken) är det mycket möjligt att det kan komma ett MMO-spel baserat på "Fantastic Beasts" i framtiden.

Det finns inte många detaljer ute ännu om det kommande mobilspelet, men vi lär höra mycket mer om det när den 17 november närmar sig. Med en titel som "Fantastic Beasts: Cases from the Wizarding World" finns det anledning att hoppas på många finurliga referenser, påskägg och utökad kunskap om den trollkarlsvärld vi känner till från Rowlings ursprungliga verk såväl som från "Fantastiska Vidunder"!

Hur tycker du att det nya mobilspelet låter? Kommer du att spela det?
| 19 oktober 2016 06:30 |