Film

Skribent

Mats Karlsson

11 december 2009 | 12:49

Fantastiska recensioner på "Avatar"

Igår visades "Avatar" för första gången för amerikansk media och kvällen före fick britterna chansen att se Camerons storslagna film och alla är de överens om att detta är något helt fantastiskt.

Trots att många medier fick chansen att se filmen tidigt har filmen ett embargo som betyder att de inte får skriva något om filmen innan premiärdagen 18 december. Men vissa medier har tagit risken och skrivit ner sina reaktioner om filmen.

Brittiska The Sun skriver:  "Slutscenen är 20 minuter lång och helt fantastisk. Det är överväldigande och det är för att man emotionellt sett är helt inne i karaktärerna och i storyn."

The Guardian respekterade dock embargot och var lite mer återhållsam i sina reaktioner om filmen: "Det har florerat många rykten. Om att man skulle bli illamående av 3D-effekterna och att filmens längd på 2 timmar och 40 minuter skulle vara som en riktig bilkrasch. Vi kan avslöja att dessa rykten är osanna. Man blir inte illamående av filmen och den är inte en katastrof."

Dessutom gavs det många fantastiska reaktioner på Twitter från de större amerikanska filmsajterna.

Alex Billington från FirstShowing.net: James Cameron är ett jävla geni! Jag kan inte säga så mycket om filmen, men jag älskade den. "Avatar" var fenomenal och gjorde mig helt stum av beundran. Jag såg också Neill Blomkamp (regissör till "District 9") på visningen och även han älskade den.

Ed Douglas från ComingSoon: Jag tar mina chanser med Fox embargo..."Avatar" var helt otrolig. Jag älskade den!

Peters Hall: "Avatar"-buzzet är en underdrift. Filmen är helt ofattbar.

FilmSchoolRejects: Jag får inte prata om "Avatar" och med det sagt var det en spektakulär upplevelse. Liknar inget som jag har sett tidigare.

Mike Pereira: Blev helt tagen av "Avatar"! I 150 minuter blev jag ett barn igen. Tack James Cameron! Förresten var de banbrytande 3D-effekterna häpnadsväckande."

I mitten av nästa vecka får vi veta vad MovieZines recensenter tyckte om filmen. Vi kommer att publicera två recensioner av filmen, en för 3D-versionen och en för den "vanliga" bioversionen.

"Avatar" får biopremiär 18 december och distributionsfördelningen blir 20 kopior i 3D och 80 vanliga kopior.

| 11 december 2009 12:49 |