Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

31 oktober 2023 | 19:30

Höjdrädd? Två uppföljare till "Fall" tar din rädsla till nya höjder

Kan det vara tredje gången gillt?
För snart ett år sedan hade en lågbudgetfilm vid namn “Fall” biopremiär. Lionsgate köpte rättigheterna och efter positiva testvisningar valde man att släppa filmen på bio. På en budget av $3 miljoner drog filmen in $20 miljoner, något som nu resulterat i att Lionsgate gett tummen upp inte till bara en fortsättning utan hela två uppföljare.
 
Värt att notera är att Lionsgate också är bakom “Saw”-serien och vi vet hur länge den kossan har mjölkats.  
 
Scott Mann regisserade första filmen och är tillbaka i en producentroll i del två och återigen som regissör i tredje filmen. “Jag är exalterad över att få fortsätta “Fall”-äventyret och ta detta till en ny nivå”, säger han till The Hollywood Reporter.  
 
Uppföljarna kommer ha med karaktärer från första filmen samtidigt som man adderar nya ansikten under storyns gång. “Fall” handlar om två bästa vänner som klättrar upp i ett övergivet radiotorn (cause why not?) och lyckas fastna där utan att kunna ta sig ner. Bland svindlande höjder och stekhet sol börjar kampen för överlevnad.  
 
Fun fact: man valde att bygga en exakt kopia (men betydligt kortare) av det riktiga tornet uppe på ett berg så att det skulle se högre ut. På så sätt skippade man green screens till en viss grad; i själva verket är dom ca 30 meter upp i luften. 
 
Fall 2 börjar spelas in under juni 2024.  
 
Har du sett "Fall" och vad tyckte du? Kommentera nedan. 
| 31 oktober 2023 19:30 |