Film

Skribent

Thomas Linnaeus

3 oktober 2023 | 10:15

Dunderfloppen “Expend4bles” kan ha dödat framtiden för actiongubbarna

Biopubliken har svikit Sylvester Stallone, Dolph Lundgren och Jason Statham som alla syns i påkostade actionfilmen “Expend4bles”.
Efter nio års väntan fick vi tillslut uppföljaren till “The Expendables 3”. Men biopubliken verkar ha svikit Sylvester Stallone och actiongubbarnas återkomst. Två veckor efter premiären ser det ut som att “Expend4bles” blir det sista dödsrycket för serien.
 
Den fjärde filmens budget ligger på 100 miljoner dollar och har sedan premiären endast lyckats dra in 36 miljoner dollar, skriver Slashfilm. Tittar vi på “The Expendables 3”, så var det inte heller någon kioskvältare, men här lyckades den kinesiska publiken rädda filmen.
 
Här har “Expend4bles” hittills genererat 19 miljoner dollar, medan “The Expendables 3” totalt tjänade 72 miljoner dollar - vilket blir svårt att slå i denna takt. Så varken amerikansk, kinesisk eller övrig biopublik verkar vara intresserade av actiongubbarnas framtid.
 
Jämför vi filmen med “The Expendables 3” så är “Expend4bles” barnförbjuden och för att locka in ny publik har Megan Fox och 50 Cent anslutit till serien. Men hög åldersgräns betyder också att färre kommer in i biosalongerna - vilket den nya filmen hade behövt.
 
Hade du velat se “Expendable5”?
| 3 oktober 2023 10:15 |