Test

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

23 september 2016 | 08:30

Expecto Patronum! Nu kan du upptäcka din Patronus på Pottermore

Harrys Patronus var en hjort, Hermiones var en utter. Vilken djurskepnad skyddar dig från Dementorer?
Det är dags att gå heltokiga, Potter-fans! Författaren J.K Rowlings sida Pottermore har tagit fram galet snyggt test där du kan upptäcka din Patronus, en gång för alla.

Enligt Rowling själv har Patronusen en tendens att träda fram i den mest oväntade djurskepnaden, så förvänta dig inte ditt favoritdjur!
Vad betyder mitt resultat?

Det handlar inte nödvändigtvis om ditt favoritdjur, utan snarare om det djur som speglas i dina innersta egenskaper, den sida av dig som är latent tills du verkligen behöver dessa tillgångar för att försvara dig mot Dementorernas mörka och omänskliga hot.

Två personer som är närmast identiska kan ha två olika Patronusdjur. På samma vis kan två personer med snarlika patronusar vara väldigt olika till personligheten.

Skepnaden kan ändras genom livet om magikern är med om något känslomässigt stort och livsförändrande. Ett exempel på det är Nymphadora Tonks, vars Patronus förändrades till en varg efter att hon förälskat sig i Remus Lupin, som är en varulv. Snapes Patronus var en hind, precis som hans hemliga kärlek Lily Evans/Potter.

En mus-patronus är inte mindre kraftfull än en björn-patronus. Däremot har du en mer ovanlig personlighet om du frammanar ett magiskt djur, såsom en fenixfågel, hippogriff eller drake.

Du kan läsa mer om Patronusbesvärjelsen på Pottermore.

Lite orättvist mot oss svenskar

Testet går ut på att blixtsnabbt på magkänslan välja ett utav tre ord, som du känner dig mer dragen till. Som många besvikna fans redan har påpekat är detta orättvist mot alla som inte har engelska som modersmål. Här gäller det att kunna sina adjektiv om man vill ha ett korrekt resultat, för det finns ingen tid över att slå upp orden!

För att ytterligare bidra till stressen kan testet bara tas en gång per användare, så gör det minnesvärt.Vänta, vad är en Patronus nu igen?

En Patronusbesvärjelse fungerar som ett försvar mot Dementorerna, som lever på att suga ur din livsglädje tills du är helt uppgiven och försvarslös och de slutligen kan ta din själ genom en "kyss". Patronusen kan frammanas genom att fokusera på ditt livs lyckligaste minne i kombination med formeln "Expecto Patronum". Är du begåvad nog kommer ett slags silverskimrande djur att träda fram mellan dig och Dementorn som en sköld av ren, positiv kraft, som Dementorn inte kan förstöra.

Harry var vid tretton års ålder en av de yngsta trollkarlarna som har lyckats frammana en Patronus, tack vare Professor Lupins hjälp. Harrys Patronus tar formen av en hjort, precis som hans fars Animagusform.

Låt oss veta! Vilken skepnad tar din Patronus enligt testet på Pottermore?
| 23 september 2016 08:30 |