Film

Skribent

Mats Karlsson

19 december 2011 | 14:01

Eva Green aktuell för "300"-prequel

"300: Battle of Artemisia" kan nu ha hittat sin kvinnliga huvudroll.

Den kvinnliga huvudrollen till "300: Battle of Artemisia", som är en prequel till Zack Snyders "300" kan vara funnen. Filmen kommer att utspela sig i samma tidsperiod som "300", men på en annan plats och med andra karaktärer. Historien kretsar kring Battle of Artemisium, där Themistocles är Greklands ledare och strateg mot de persiska styrkorna under ledning av Xerxes. Joel Edgerton var erbjuden rollen som Themistocles, men tackade nej och filmbolaget är fortfarande på jakt efter en lämplig kandidat till huvudrollen.

Enligt Heat Vision har man erbjudit kvinnliga huvudrollen till bondbruden Eva Green ("Casino Royale"), där hon isåfall ska spela Artemisia, en hänsynslös gudinna som övertalar Xerxes att samla ihop sina styrkor och hjälper härskaren att leda dem till krig.

Zack Snyder kommer dock inte regissera filmen, utan står enbart som filmens producent. Uppdraget att regissera denna prequel har gått till Noam Murro ("Smart People") och man siktar på att komma igång med inspelningarna i första kvartalet 2012.

| 19 december 2011 14:01 |