Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

18 november 2016 | 13:00

Ett stolligt mörker i första trailern till "Syskonen Baudelaires olycksaliga liv"

Serien baserad på barnböckerna har premiär på Netflix den 13 januari.
Läste du kanske böckerna om "Syskonen Baudelaires olycksaliga liv" när du var yngre? Då kan det vara intressant att återuppleva berättelsen som en Netflix-serie i åtta delar. Neil Patrick Harris ("How I Met Your Mother") känns igen under lager av latexmasker och förklädnader som barnens lömske förmyndare i trailern som släpps idag:


Lemony Snickets bokserie som började komma ut 1999 handlar om de tre unga syskonen Violet, Klaus och Sunny som efter att deras föräldrar har gått bort får komma och bo hos Olaf, en ny förmyndare som är ute efter barnens arv. Barnen måste upprepade gånger överlista Olafs lömska försök och genomskåda hans många sluga förklädnader för att gå till botten med vad som egentligen hände med deras föräldrar.

Som författaren själv säger: "om du är ute efter en berättelse med ett lyckligt slut, är det bäst att du letar någon annanstans".

Trailern visar på en lite lekfull men dyster stil och det verkar som att Netflix mitt i förra sekelskiftskontexten har slängt in en del moderna referenser. Olaf säger i trailern att han har köpt timglaset på nätet.

Tv-serien har premiär på Netflix den 13 januari 2017.

Har du läst böckerna?
| 18 november 2016 13:00 |