Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 februari 2019 | 12:00

"Escape Room" får uppföljare

Thrillern som släpptes i januari är redan en biosuccé.
Lågbudgetthrillern "Escape Room" kommer hålla fast vid sitt löfte om en uppföljare. Hollywood Reporter bekräftar att "Escape Room 2" är på väg, med Adam Robitel tillbaka i registolen.

"Escape Room" handlar om sex personer som fick en mystisk inbjudan till en lek, där mycket pengar står på spel. Instängda i ett högteknologiskt "escape room" får de använda alla sina hjärnceller för att hitta vägen ut. Filmen slutar med att hinta om att något betydligt större väntar överlevarna.
 
Första filmen kostade 9 miljoner dollar att producera, och har redan spelat in det med råge. Intäkterna världen över är uppe i 118 miljoner dollar.
 
 
I en exklusiv intervju med MovieZine berättade Adam Robitel om sina planer för en uppföljare, där vi får veta mer om vilka som ligger bakom mardröms-miljöerna:

- För mig är det kul att fundera på hur långt den här organisationen har gått, hur många världshändelser har de varit med och skapat. Orsakar de krig, eller olyckor? Tanken är att öppna upp ett pussel som kan leda till något helt oväntat, det vore coolt
 
"Escape Room 2" kommer få sin biopremiär 17 april 2020.
| 26 februari 2019 12:00 |