Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 december 2013 | 14:01

"Escape Plan" in på andraplatsen

Arnold och Sylvester bjöd på en underhållande vardagsflykt, med "Philomena" hack i häl.

Jodå. "The Hunger Games: Catching Fire" fortsätter sitt starka segertåg långt bortom Panem och de tolv distrikten. Tonårsäventyret är den mest sedda svenska biofilmen även den här veckan.

Men helgens nya biopremiärer tog för sig fint. Bäst gick det för Mikael Håfströms actionthriller "Escape Plan", som sågs av 9838 biobesökare. Det räckte för en andraplats på den svenska biotoppen. 

Stephen Frears fina drama "Philomena" har fått några av årets bästa kritikerbetyg, och fångade även publikens hjärtan. Judi Dench och Steve Coogan placerar sig på en 3:e plats.

Se hela biotoppen här...

I USA stod slaget för andra helgen i rad mellan is och eld. Men slutligen lyckades Disneys "Frost" gå om "Catching Fire" och placera sig överst på Box office. Den animerade storfilmen har nu dragit in över 130 miljoner dollar. 

Trea på amerikanska biotoppen ligger "Out of the Furnace" med Christian Bale. Placeringen är det visserligen inget fel på, men med bara 5 miljoner dollar i kassan ser många filmen som en flopp. Regissören Scott Coopers ("Crazy Heart") drama kostade 25 miljoner dollar att producera, och har inte direkt gått hem hos recensenterna heller.

| 9 december 2013 14:01 |