Film

Skribent

Mats Karlsson

4 december 2009 | 15:54

"Enhörningens hemlighet" blir en film noir

Franska tidningen Le Monde fick en exklusiv intervju med Steven Spielberg och Peter Jackson om filmatiseringen av "Tintin"-trilogin.

Det mest häpnadsväckande som kom fram i intervjun var att händelser i "Krabban med guldklorna" kommer att vara med i första "Tintin"-filmen. Mycket på grund av det är den första historien som kapten Haddock medverkar, skriver Dark Horizons.

- Peter Jackson och jag själv kom fram till att det var nödvändigt att introducera Haddock samtidigt som Tintin, säger Spielberg.

Regissören säger också att användandet av motion capture var ett stort steg framåt, eftersom det ger honom möjligheten att fånga känslan av Hergés skapelse.

- Varje del av Hergés stora talang är en del av min egen framtoning: Hergés humor, självklart och kroppsspråket som är väldigt viktigt. Det finns inga planer att ändra på det. Vi respekterar hans konst, även för de mindre karaktärerna, berättar Spielberg.

Det kommer heller inte bli någon uppdatering till modern tid.

- Det kommer inte bli några mobiltelefoner, inga TV-apparater, inga moderna bilar. Bara ett tidlöst Europa, säger Spielberg.

Trots att det finns planer för en trilogi har Peter Jackson fortfarande inte bestämt sig för den andra filmen. Han funderar på att filmatisera "De sju kristallkulorna/Solens tempel", men valet är ännu inte slutgiltigt.

- Jag kommer att läsa alla seriealbum med Tintin under julledigheten och komma med ett beslut innan nyår, berättar Jackson.

Jackson säger också att första filmen "Enhörningens hemlighet" kommer att bli väldigt europeisk... väldigt film noir.

"Tintin: Enhörningens hemlighet" kommer att få världspremiär 23 december 2011.

| 4 december 2009 15:54 |