Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

28 december 2016 | 20:00

En ung Geroge Lucas dyker upp i "Legends of Tomorrow"

Enligt ett kommande avsnitt av "Legends of Tomorrow" hade det fått förödande effekter om George Lucas aldrig skapat "Star Wars" eller "Raiders of the Lost Ark".
DC Comics tv-serie "Legends of Tomorrow" har varit ganska duktig på att dra diverse popkulturella referenser genom sin första säsong - inte minst genom karaktären Cisco, som inte går ett avsnitt utan att prata om någon känd bok eller film. När serien nu är inne på sin andra säsong hintar producenten att avsnitt 9, med den underfundiga titeln "Raiders of the Lost Art", kommer att ta nörderiet till en helt ny nivå genom att dra in en ung George Lucas och visa de förödande effekter det hade haft på världen om den legendariske regissören aldrig hade skapat "Star Wars" eller "Raiders of the Lost Ark".

- Detta blir antingen det avsnitt som kommer att höja ribban för hur lustig serien kan vara, eller det avsnitt som ger oss alla sparken, säger producenten Mark Guggenheim till EW.

Så vad är hajpen? Jo, i avsnittet får vi se en ung version av George Lucas som bestämmer sig för att avbryta filmstudierna och därmed aldrig gör "Star Wars" eller "Raiders of the Lost Ark", vilket får en direkt effekt på två av karaktärerna i "Legends of Tomorrow".

- Konsekvensen blir att Ray, som blev en mekaniker på grund av "Star Wars" och Nate, som blev historker tack vare "Raiders", plötsligt börjar tappa sina färdigheter eftersom de saker som en gång inspirerade dem att bli vad de är, plötsligt aldrig existerade.

Rip Hunter gör sin återkomst i samma avsnitt efter att ha varit försvunnen sedan säsongspremiären. Det, i kombination med hur Ray och Nate sakta men säkert påverks negativt av denna ändring i tiden, har potentialen att bli ett gripande och faktiskt ganska emotionellt avsnitt om det görs rätt. Men producenten utlovar också en hel del humor:

- Man vill bara skratta högt, samtidigt som man tänker "kör vi verkligen på det här?". Det är som ett pubslagsmål på steroider. Det är på den nivån galenskapen ligger.

Avsnittet "Raiders of the Lost Art" släpps den 24 januari 2017.

Hur hade det påverkat ditt liv om George Lucas aldrig hade skapat "Star Wars" eller "Raiders of the Lost Ark"?
| 28 december 2016 20:00 |