Serie

Skribent

Alexander Kardelo

29 november 2023 | 18:10

Svenska miniserien "En helt vanlig familj" är en global succé på Netflix

Över 6 miljoner har sett den internationellt uppmärksammade dramathrillern.
Den svenska tv-serien ”En helt vanlig familj” är en global tittarsuccé på Netflix. Bara fem dagar efter premiären toppar serien streaminglistan över de mest sedda icke-engelska titlarna. ”En helt vanlig familj” har blivit streamad i 29 miljoner timmar, vilket motsvarar 6 400 000 tittningar.
 
Sajter som Time Magazine, Digitalspy och Women’s Health har uppmärksammat den spännande miniserien med djuplodande artiklar som gräver i den gripande historien. Ett starkt bevis på att Nordic Noir-genren fortfarande går hem världen över. ”Internet är besatt av denna svenska mordgåta”, skriver Today Show.
 
Även Unilad lyfter fram några av alla de hyllningsrop som dykt upp online efter helgens binge-tittningar:
 
”OMG jag älskade den, en briljant serie! Måste ses!” skriver en person på Facebook. ”Den är lite långsam men en bra historia med fantastisk uppbyggnad”, tyckte en annan.
 
Inte ens det främmande språket verkar vara något hinder och ”En helt normal familj” har i skrivande stund 90% positiva tittaromdömen på Rotten Tomatoes.
 
 
Serien består av sex avsnitt och handlar om en familj i Lund som upplever en mardröm när tonårsdottern Stella anklagas för mord. Är hon skyldig eller ej?  I rollerna ser vi Lo Kauppi, Björn Bengtsson och debuterande Alex Karlsson Tyrefors
 
– Hon har en cocktail av psykisk ohälsa och ADHD. Man vill att det ska gå bra för henne och det blir så himla känslosamt när det inte gör det, just för att man bryr sig. Hon är en väldigt vilsen kvinna och vilsenhet kan ta sig uttryck på olika sätt. För henne blir det en jakt på bekräftelse, säger Alex Karlsson Tyrefors om sin rollfigur till MovieZine.
 
Se trailern här:
 
| 29 november 2023 18:10 |