Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

25 oktober 2016 | 16:30

En alternativ dödsscen från "The Walking Dead" har läckt online

Det verkar som att den här karaktären var Negans tilltänkta offer från början.
Spoiler-varning utfärdas! Fortsätt på egen risk om du inte har sett premiären av  "The Walking Dead" säsong 7.

Att hemligheten om vem Negan dödade i den senaste säsongsfinalen av "The Walking Dead" inte hann läcka innan säsong 7 tog vid är ett under. Hans offer avslöjades i helgens första avsnitt på den nya säsongen: Abraham och Glenn. Men så här efter premiären har ett klipp börjat cirkulera på internet som väcker frågan: var det alltid de som skulle dö, eller var den ursprungliga planen att mörda Glenns gravida fru Maggie?

Inspelningen är i dålig kvalitet och det är fortfarande bara mot en greenscreen, men det är ingen tvekan om vad det föreställer.




Det är redan känt sedan länge att AMC spelade in den blodiga dödsscenen med flera av Ricks överlevare för att förvilla både inspelningscrewet och skådespelarna, så att ingen skulle kunna läcka information om Negans offer. Men det verkar som att Maggies inspelning kan ha varit något mer än bara ett försök till vilseledning.

Som vi såg i det senaste avsnittet trotsar Abraham Negan med några väl valda sista ord innan han får huvudet krossat. Maggies klipp på länken ovan avviker nästan inte alls: hon spottar blod på sin fiende innan han ger henne dödsstöten. Detta har lett många att tro att Maggie i själva verket var tänkt som det ursprungliga offret, ihop med Glenn.



Om så var fallet drar nog skaparna en lättnadens suck just nu. Medan många gore-glada fans älskade den mörkare riktningen som serien tog, var det många som blev så upprörda över det magstarka innehållet att de hotar med att bojkotta serien totalt. Avsnittet inspirerade till och med debatten om huruvida tv-serier behöver en ny rating-kategori! 

Man kan bara föreställa sig vilket blåsväder "The Walking Dead" hade hamnat i om de visat grafiskt våld av hur en gravid kvinna får skallen spräckt med ett baseballträ.

Tycker du att Maggie borde ha dött istället för Abraham? Var våldet för grafiskt i säsongspremiären? 
| 25 oktober 2016 16:30 |