Serie

Skribent

Andreas Samuelson

8 januari 2023 | 14:40

Eminem gör TV-serie av ”8 Mile” tillsammans med 50 Cent

De två rapparna samarbetar för att uppdatera den självbiografiska filmen från 2002 till TV-format.
Filmen, som skildrade Eminems tidiga år som ungdom med rappardrömmar i Detroit, blev en enorm framgång. Den drog inte bara över 240 miljoner dollar (på en 41 miljoners budget) utan hyllades även av kritiker och vann flera priser, inklusive en Oscar för Bästa originalsång (”Lose Yourself”).
 
Även om Eminem, till skillnad från andra musiker som gjort film, undvikit skådespelande sedan dess så ska han nu jobba med att uppdatera filmen till TV. Idén ska ha varit kollegan 50 Cents men det ska inte ha krävt mycket övertalning för att få Eminem ombord. TV-serien beskrivs som ”stor”, en modern version av filmen och i stil med ”Fresh Prince i Bel-Air”-rebooten ”Bel-Air”, skriver Collider.
 
- Jag vill kunna visa och erbjuda många fler detaljer, saker man säger i en intervju eller annorlunda saker man redan använt, som man lägger ut, och sådana saker. Man ser sådana saker cirkulera och karaktärernas temperament, säger 50 Cent.
 
Det är fortfarande oklart vad handlingen ska fokusera på och vilka andra som kommer medverka framför eller bakom kameran. 50 Cent har som bland annat exekutiv producent för serien ”Power” blivit ett relativt etablerat namn bakom kameran inom TV så det är inte omöjligt att detta kan följa filmens framgångssaga.
| 8 januari 2023 14:40 |