Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 februari 2021 | 17:05

Elijah Wood är inte nöjd med namnet på "Sagan om Ringen"-serien

Skådespelaren bakom "Sagan om Ringen"-filmernas ringbärare anser att namnet är fel på Amazon Primes kommande tv-serie.
Elijah Wood firar senare under året 20 år sedan premiären av "Sagan om ringen - Härskarringen", den första filmen i den nu ikoniska filmtrilogin (som sedan dess även utökats med en "Hobbit"-trilogi). I rollen som Frodo var det ju just han som fick agera filmernas ringbärare och kanske är det därför han tycker att Amazon Primes kommande "Sagan om Ringen"-serie har ett så bissart och missvisande namn.
 
- Jag tycker att det är ganska bisarrt att dem kallar den för "Lord of the Rings", eftersom det inte är "Lord of the Rings"! Den utspelar sig i Midgårds andra tidsålder. Jag är fascinerad av vad Amazon gör med tv-serien. De kallar den "Lord of the Rings", men jag tycker att det är missvisande. För som jag förstår det, så kommer materialet man arbetar på att existera längre tillbaka i "Lord of the Rings" och Midgårds historia än några av karaktärerna som finns med i "Lord of the Rings". Det låter mer som Simarillion-eran. Inte för att bli allt för nördig, men det är den andra tidsåldern, kommenterar Wood namnet i en intervju med Empire.
 
Wood har givetvis helt rätt i att den kommande serien sägs utspela sig flera tusen år innan händelserna i J.R.R. Tolkiens "Härskarringen"-trilogi och "Hobbit". Amazon Prime betalade däremot 250 miljoner dollar bara för att få rättigheterna att använda sig av namnet och karaktärerna ur Tolkiens böcker, vilket sannolikt gör att man kommer att vilja få så många som möjligt att ge den kommande serien en chans.
 
En karta som Amazon Prime har släppt över världen vi kommer att få kasta oss in i när serien släpps. 
 
Det finns däremot, vad jag i skrivande stund vet, inte något officiellt bekräftat från Amazon Prime att man faktiskt kommer att kalla den kommande "Sagan om Ringen"-serien för just det, när det väl är dags för premiär. Med tanke på att man redan bundit upp sig till att göra fem säsonger (och möjligtvis även en eller flera spinoffserier) och det ryktas om att Sauron kommer att vara en del av den så är det ju inte helt omöjligt att kalla serien för "The Lord of the Rings" ändå... men det återstår väl fortfarande att se.
 
Den första säsongen av serien håller på att spelas in nere i Nya Zeeland just nu, med en förväntat premiär någon gång tidigast i slutet av 2021 eller under 2022.
 

Läs också: 20 nya skådespelare klara för Amazon Primes "Sagan om Ringen"-serie

 
Vad tycker du att man ska kalla den kommande "Sagan om Ringen"-serien? Håller du med Wood om att det nuvarande namnet är förvirrande? Kommentera gärna nedan!
| 17 februari 2021 17:05 |