Spel

Skribent

Anders Eklöf

3 mars 2022 | 12:00

EA Sports tar bort ryska lag från NHL och FIFA

EA Sports tar bort ryska lag från NHL och FIFA i solidaritet med det ukrainska folket i och med kriget med Ryssland.
Spelstudion EA Sports har gått ut med att de håller på att ta bort alla ryska landslag och landets professionella klubbar från sina spel "NHL 22", "FIFA 22", "FIFA Online" och "FIFA Mobile" - i solidaritet med Ukraina.
 
Beslutet är taget tillsammans med deras samarbetspartners FIFA, UEFA och IIHF, då de nyligen förbjöd alla ryska lag från att delta i alla tävlingar "tills vidare". Förutom de ryska lagen kommer även klubbar från Belarus plockas bort från "NHL 22", då de kämpar på Rysslands sida i kriget.
 
- EA Sports står i solidaritet med det ukrainska folket och uppmanar så många andra röster över hela fotbollsvärlden till fred och ett slut på invasionen av Ukraina. Vi kommer att hålla våra communityn uppdaterade om alla åtgärder som görs och tackar våra spelare för deras tålamod när vi tar oss igenom de här förändringara, skriver de. 
 
 
I filmbranschen har till exempel Warner Bros ställt in premiären av filmen "The Batman" i Ryssland, medan Ukrainas filmindustri manar till bojkott av ryska filmer.
 
Vad tycker du om beslutet?
| 3 mars 2022 12:00 |