SPONSRAT

Skribent

Henrik Lindqvist

2 mars 2017 | 17:00

Eftersnack: Lugnet för stormningen i veckans "Six"

I säsongens näst sista avsnitt lyckas underrättelsetjänsten äntligen lägga klart pusslet och tror sig nu veta vart Rip och skolflickorna hålls fångade.
Man vet också att det är terrorledare Muttaqi i egen hög person som huserar i den aktuella cementfabriken i Thad, Afrika.

En mästare på taktik

Richard ”Rip” Taggart föreslår för Muttaqi att han borde använda honom för att förhandla med USA och försöka byta honom mot fängslade terrorister istället för att bara lämna tillbaka honom och skolflickorna till Boko Haram. Boko Haram kanske nöjer sig med den olydige Michael Nasry, bror till den pojke som Rip avrättade några år tillbaka, istället? Muttaqi gillar idéen.

Rip är inte bara en rutinerad soldat utan också en orädd taktiker som lyckas manipulera den numera fastbundna Michael Nasry att försöka omvända sin närmaste man, Akmal Barayev. Försöket misslyckas men Rip får hjälp av Na’omi som översätter vad killarna sagt till varandra. Informationen visar sig senare vara användbar för att skapa kaos i cementfabriken.



Fritagning måste ske på några timmar

Under tiden som tjänstemän i USA förhandlar med terroristerna förbereder sig Team Six att storma anläggningen och börjar med att skicka in folk med kameror för att få en uppfattning om vad som väntar. Där upptäcker man att den notoriske Muttaqi själv är på plats. Förhandlingarna misslyckas och Rip skvallrar för Muttaqi om vad han hört Michael och Akmal prata om; att Akmal inte längre får kontakt med sin syster.

Rip eldar på och bluffar om att USA antagligen redan är på väg. Muttaqi snabbar på och förbereder alla på att lämna cementfabriken. Med Boko Haram på väg för att hämta Michael och flickorna har Team Six nu bara några timmar på sig att frita fångarna. Därefter är planen att bomba hela anläggningen.

Ett mystiskt slut

Säsongens näst sista avsnitt slutar med en mystisk twist då Rip leds in till ett rum där endast Muttaqi befinner sig och innan dörren stängs bakom honom skär vakten loss hans handfängelse. Vad planerar Muttaqi att göra med Rip? Och vad kommer Rip att göra med Muttaqi? Bra cliffhanger.

Vilka får återvända hem?

Magkänslan säger mig att minst en huvudperson kommer att få sätta livet till i nästa veckas säsongsfinal av "Six" på HBO Nordic. Jag försökte fuska genom att se vilka skådespelare som är uppskrivna på nästa eventuella säsong på IMDb, men där fanns ingen information än.

Har du någon gissning på vilka som får komma hem igen? Kommentera nedan.
| 2 mars 2017 17:00 |