SPONSRAT

Skribent

Henrik Lindqvist

4 april 2017 | 23:00

Eftersnack: Kvinnorna visar sin makt i veckans ”Billions”

Seriens två fruar har haft allt mindre att göra med seriens handling, men i veckans avsnitt får både Wendy och Lara tillfälle att visa att deras mark fortfarande är att räkna med.
Bobby samlar företagets alla hjärnor i ett försök att hitta en lösningen för att få tillbaka pengarna han satsade på den fattiga hålan Sandicot, i tron om att ett casino snart skulle byggas där. På grund av Chuck Seniors inflytande valde spelkommissionen i sista stund istället en annan stad, vilket förvandlade den gyllene investeringen till ägarskap i en by på gränsen till konkurs.

Hemmafrun tvättar dåligt samvete

Det mest effektiva alternativet är också det som väger tyngst på samvetet, nämligen att försätta Sandicot i konkurs. Beslutet skulle påverka många människors liv och till och med Bobby tvekar. Det är första gången i seriens historia som Bobby visar en mjukare och mänskligare sida.

Osäkerheten tär på Bobby som vänder sig till sin fru Lara som sista instans. Lara, den på ytan söta och trevliga hemmafrun, är på insidan både hårdare och mer beräknande än Bobby, så hennes åsikt är solklar; Ingen hjälpte henne när hon var ung, så varför ska hon hjälpa någon nu? Hon tycker att Bobby ska vakna, ta över staden och driva den som ett företag. Laras brandtal får Bobby att skaka av sig sitt dåliga samvete som om det aldrig funnits och påbörjar direkt övertagandet av Sandicots samtliga tillgångar, till tonerna av ”For Those About to Rock” av AC/DC.
 
Large f541ec57df5de29784e74c34c63e6948 unnamed 1
 
Wendy kryper inte för Bobby

Efter att Bobby fått höra att Danzig, en av hans bästa, sagt upp sin anställning på Axe Capitals på grund av vad som är på väg att hända i Sandicot, rusar han till Wendy för att lägga skulden på henne. Det är få människor som kan hantera Bobby när han är vansinnig, men Wendy är nog den som gör det bäst. Hennes förmåga att plocka ner Bobby kan mycket väl vara anledningen till att han respekterar henne mer än någon annan, anledningen till att han anställde Wendy igen trots hans frus protester och svartsjuka. Wendy är den enda på företaget som inte säger det Bobby vill höra.

Mycket gubbar i skinnfåtöljer

Så fort seriens få kvinnor får mer plats händer det något. Ibland kan det bli för mycket av knarriga skinnfåtöljer, whiskey och ryggdunkande gubbar, så lite kvinnligt förnuft som motvikt emellanåt gör serien mer dynamisk och intressant. Jag hoppas trenden håller i sig.
 
| 4 april 2017 23:00 |