SPONSRAT

Skribent

Henrik Lindqvist

2 maj 2017 | 17:00

Eftersnack: Går Chuck för långt i veckans "Billions"?

Veckans avsnitt, det näst sista för andra säsongen, står ut från seriens tidigare avsnitt av två anledningar. Främst för att avsnittet luktar "The Sting" men också för att Chuck går längre än vad som är hälsosamt för någon.
Avsnittet, med namnet "Golden Frog Time", påminner om en heist-film. Två likvärdiga motståndare planerar och förbereder sig för den ultimata kuppen från varsitt håll. Hopp i tiden fyller allt eftersom i luckorna i historien och sist kommer den sedvanliga tvisten, en knut som drar åt säcken och ställer allt på ända. Till och med musiken låter som hämtad från "Ocean's Eleven". När allt ser som mörkast ut, i avsnittets sista minut, kommer vändningen och man börjar inse att rätt sida vann, trots allt. Vinsten visar sig dock vara bitterljuv. Vem vann? Egentligen?

Chuck hoppas antagligen på att kunna fälla Axe Capitals för att ha manipulerat börsen på ett osedvanligt kreativt sätt då han förgiftar kunder som precis druckit Ice Juice, företaget familjen Rhoades satsat hela sin förmögenhet i. Om han lyckas ligger också Taylor illa till, som nyligen blev analyschef och därmed tvingats signera alla analyser med sitt namn. Eller så är det precis som jag siat om tidigare; Det är Taylor som blir den sista spiken i Bobbys kista nästa vecka.
 
Large a237040e3ef94ddfa959363a1628a6d1 unnamed 1
 
Chuck offrar allt och alla

Chuck Rhoades förvånar när det visar sig att hela karusellen kring Ice Juice startats av honom själv. Trots att han är på god väg att lösa sina problem, både professionella och privata, så agerar han ovanligt desperat. Snart inleds hans kampanj för att en dag bli guvernör, han och Wendy har börjat hitta tillbaka till varandra och han sitter relativt säker som överåklagare. Ändå väljer han att blåsa alla, både vänner och familj, för en sista chans att stöta sitt svärd genom bröstet på Bobby Axelrod.

Finalist nummer 1: Chuck

Nästa vecka är det dags för en sista match mellan finalisterna. I den ena ringhörnan hittar vi Chuck som hoppas på att hans extremt utstuderade plan går i lås. Redan nu kan vi ana att han lär förlora, inte bara sin far, sin bästa vän Ira och kanske till och med Wendy, utan också hela sin förmögenhet (en olycklig förlust Chuck inte tagit med i beräkningen). När eftertexterna börjar rulla, om han lyckas tackla omkull Bobby, lär vi får se en lättad, men också en mycket ensam, Chuck.
 
Large a237040e3ef94ddfa959363a1628a6d1 unnamed
 
Finalist nummer 2: Bobby

I den andra ringhörnan står Bobby, också han med familjeproblem. Den iskalla och krävande frun Lara är inte övertygad om att Bobby längre är den tuffa affärsman hon en gång gifte sig med. En stormning av FBI skulle således ta död på den sista gnutta attraktion Lara känner för Bobby. Jag har svårt att tro att hon skulle acceptera honom i fängelse. En vinst för Chuck nästa vecka skulle därför också lämna Bobby ensam, speciellt om Chuck får välkommen hjälp från någon på Axe Capital, gissningsvis Taylor (som kommer att tjalla för att rädda sitt eget skinn).
 
| 2 maj 2017 17:00 |