SPONSRAT

Skribent

Henrik Lindqvist

2 maj 2016 | 15:00

Eftersnack: En ny superskurk gör entré i "Fear the Walking Dead"

Äntligen dags att lära känna Victor Strand. Och Jack.
Under gisslandramat får vi inte bara veta mer om Victor Strands bakgrund utan också personen bakom den mystiska rösten ”Jack”.

Kaptenen överger skeppet

När gummibåten med Jack, Reed och den gravida kvinnan angjorde Abigail i hast, önskade man att Victor Strand varit i närheten. Han hade hjärtlöst och skoningslöst stoppat gummibåten från att ens komma i närheten av Abigail. Men om han hade gjort det hade serien antagligen blivit mycket tråkigare.

Victor låg i stället och sov, och när han vaknade valde han, beväpnad och oupptäckt, att försöka fly i en gummibåt. Vad? Det stämmer inte överens med hans kalla och beslutsamma karaktär, att överge sitt skepp av rädsla, speciellt inte då han har övertaget. Kanske får vi veta mer om Victors skumma beteende senare?

Victor Strand – Bra eller dålig?

Nick har fått ett hemligt uppdrag av Victor, att under natten paddla in till land för att hämta upp Victors gamla kollega Luis som gömmer sig, tillsammans med en massa vapen, i ett halvfärdigt bostadsområde som Victor byggt med sina kollegor, Luis Flores och Tom Abigail. Tom visar sig också vara Victors pojkvän.

Victor Strand har pendlat mellan skum skurk och trevlig medmänniska under hela serien, fram och tillbaka. I dagens avsnitt fick vi äntligen veta mer om hans bakgrund, och jag tycker det var en lättnad att han antagligen lutar mer åt ”trevlig medmänniska” snarare än ”skurk”. En passande beskrivning är nog ”stadgad affärsman med bakgrund som småtjuv”.

En ny superskurk gör entré

Jack och hans två kumpaner binder alla på båten i väntan på att deras ledare, Connor, ska komma, och när han väl gör det är det för en snabbvisit. Han lämnar Abigail med Alicia och Travis. Oklart varför just de två tvingas med. Också oklart vad som ska hända med resten. Eller… Det är klart de ska dö.

Nick och Luis återvänder till Abigail i rättan stund. Luis prickskjuter två från det andra laget och gänget dödar den tredje, Reed. Ordningen är återställd, bortsett från att två passagerare saknas. To be continued.


Varför var det just Alicia och Travis som tvingades med till Connors omtalade läger? Hur vet Connor och hans kumpaner allas namn? Beror Victor Strands fega flykt på att han känner till Connor sedan tidigare? Är det någon som vågar gissa?
| 2 maj 2016 15:00 |