SPONSRAT

Skribent

Henrik Lindqvist

10 maj 2016 | 09:00

Eftersnack: Dags för fritagning i "Fear the Walking Dead"

Det femte avsnittet ("Captive") är säsongens mest spännande, trots bristen på zombies.
Efter inledningen där Alicia upptäcker att hon hålls fången på ett fartyg i torrdocka slår det mig. Jag vet vad jag saknar i den här zombie-serien. Zombies. Hotet från de odöda har varit marginellt genom hela säsongen, till förmån för mer eller mindre onda, levande människor. Det femte avsnittet var inget undantag. Tvärtom.

Elaka laget får ny ledare

Det visar sig också att det onda lagets huvudpersoner, Jack och Connor, i själva verket inte är genomruttna. Det är istället Reed som står för den biten. Han dog inte när han genomborrades i slutet på förra avsnittet, utan sitter nu fastbunden, fortfarande genomborrad men ännu argare. Borde man inte helt enkelt kasta honom överbord, tänker jag.Vem är den gravida kvinnan?

Chris, den vandrande krutdurken, löser problemet snabbt och Reed blir en zombie. Nu verkar istället ”den gravida kvinnan” (vi vet fortfarande inte vad hon heter) ha tagit över Reeds plats som den kallaste karaktären. Jag gissar att vi kommer att få se mycket mer av henne framöver. Connor har vi inte heller fått lära känna än. Vem är han?

Dum-snälla Jack

Jack fortsätter att spela dubbelspel och går med på att hjälpa Alicia att hitta sin familj. Jag tycker att han verkar smådum snarare än vänlig. Eller så är han så kär i Alicia att han gör allt för henne.Fritagningen

Dags för utbyte. Zombie-Reed mot Travis. Spännande. Reed biter Connor, Travis och Madison kommer undan och Alicia väljer att hoppa i vattnet och lämna Jack bakom sig. Ett smart val av Alicia. Jag menar, hur skulle hon kunna ha en framtid med en kille som ser exakt ut som hennes egen storebror, Nick?


Det här avsnittet var lätt säsongens mest spännande hittills, trots bristen på odöda. Hur många zombies kunde du hitta? Kan Abigail äntligen fortsätta mot Mexiko nu?
| 10 maj 2016 09:00 |