SPONSRAT

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

27 februari 2017 | 17:00

Eftersnack: "Crashing" är för alla oss som kämpar för en dröm

Stå-upparen Pete Holmes, vars liv serien är baserad på, hoppas på att hans tragikomiska motgångar kan inspirera andra att slåss för sin dröm.
De flesta av oss har en dröm. Den drömmen kan gå ut på att man vill bli en filmstjärna, bloggare på heltid, ge ut en bok eller vad som helst. Det ligger nästan i drömmens natur att vara svåruppnåelig och om du inte stöter på en miljon motgångar på vägen är den inte värd att eftersträva.

Kanske har du upptäckt den nya komediserien "Crashing", som hade premiär för en vecka sedan på HBO Nordic. Judd Apatow och komikern Pete Holmes, som spelar sig själv i huvudrollen, har dramatiserat Holmes väg från att sova på folks soffor och uppträda på sena shower inför små publiker, till att bli en erkänd komiker med många fans.

Alla dessa tragikomiska motgångar som Pete stöter på under sin utveckling kan tyckas avskräckande för alla som vill bli stå-uppkomiker, men syftet är det raka motsatta. Pete Holmes hoppas att serien kan peppa alla som jobbar på att uppnå sin dröm - oavsett vad drömmen kretsar kring. Följande citat kommer från en intervju med The Diamondback.

- Alla dessa plågsamma ögonblick handlar om solidaritet. Då kan nystartande komiker känna: det här är ju som det där avsnittet av "Crashing". Jag önskar att jag hade en sådan referenspunkt när jag gick igenom skiten... Istället för att tänka att allting sög och att jag borde sluta. Det är snarare så att om allt detta händer dig vet du att du gör någonting rätt och jag hoppas att det är spännande och uppmuntrande.

Den som har börjat titta på serien vet att "skiten" som Pete pratar om kan handla om allt från ett dåligt framträdande till att tonårskärleken tar ut skilsmässa till att bli rånad, slagga på soffor och hindra en vän från att falla tillbaka i missbruk. Det låter mörkt, men "Crashing" håller en fin balansgång mellan en relaterbar, svår vardag och en lättsam stämning.

Även om jag aldrig har jagat en karriär som komiker kan jag känna igen mig mycket i jakten på en framtid inom ett yrke som är få förunnat. Jag är en indiefilmregissör och frilansare, som likt Pete Holmes pendlar mellan upp- och nedgångar. En ny och viktig kontakt sätter lätt igång hoppet om nästa karriärsteg, varje stund i rampljuset kan vara avgörande, du slits mellan ditt äktenskap med jobbet och dina nära relationer och vägen är sällan en dans på rosor.

Ofta frågar du dig själv varför du fortsätter, men det är egentligen inte rationellt: du bara måste uppnå målet och drivet i hjärtat vägrar ge upp. Pete Holmes har jobbat i samma motvind. Men han är långt ifrån ensam - vi kreativa själar sitter i samma båt - och precis som han och Apatow hoppades, är "Crashing" en inspiration för en strävande konstnär med en dröm.

HBO Nordic släpper ett avsnitt av "Crashing" i veckan på måndagar. Hittills finns två halvtimmes-avsnitt ute av åtta. 

Dela gärna med dig: vad är din dröm? Har du börjat titta på "Crashing"? Är den inspirerande för dig? Vi vill höra i kommentarerna nedan!
| 27 februari 2017 17:00 |