SPONSRAT

Skribent

Henrik Lindqvist

26 april 2017 | 10:00

Eftersnack: Bobby visar sitt rätta jag... för oss i alla fall

Man skall icke ljuga för sin fru, speciellt inte om man är gift med Malin Åkerman. Wendy, däremot, vill fortsätta vara gift med Chuck.
Trots stora insatser, köer av fiender utanför dörren och åklagare som jagar med skärbrännare är det inte mycket som får Bobby Axelrod att tappa kontrollen. Men när hans fru Lara, spelad av Malin Åkerman, tar en dag ledigt ifrån sin man, utan att berätta vart hon befinner sig och dessutom vägrar svara i telefonen, får vi uppleva en desperat Bobby som lämnar meddelanden på Laras telefon som den psykopat han visar sig vara.
 
Ibland lämnar han meddelanden om varma minnen, nostalgi och små berättelser om när de träffades. Ibland skriker han att han ska låsa in henne eller tvinga henne att bära gps. Yikes.

Bobby är en psykopat. Och han vet det.

Framåt kvällen, när Lara äntligen kommer tillbaka, lyckas Bobby i hemlighet att radera alla meddelanden från Laras telefon. Synd. Tänk om Lara hade fått chansen att höra den sanna Bobby? Då hade hon med all säkerhet förlängt sin ledighet. Det enda positiva är väl att Bobby själv inser att han beter sig om en psykopat, om jag tvingas hitta något bra i hans beteende.

Samtidigt, om man vänder på myntet, kan det inte vara lätt att leva ihop med en hetsporre som Lara. Jag menar, lögnen som fick henne att stänga av telefonen en hel dag var relativt oskyldig, speciellt i jämförelse med alla andra fulheter som hennes man ägnar sig åt på dagarna.
 
 
Taylor börjar bli en av grabbarna

Taylor föddes som tjej men lever idag livet som ung man. Med rakat huvud och stort intellekt är "hen" en alternativ figur, på flera sätt. Sedan Taylor började på Axe Capitals, efter att ha övertalats av Bobby med argumentet att hen kan sluta när hen vill, har Taylor inte bara visat sig vara bättre på sitt jobb än de flesta andra, utan också gradvis blivit en del av Axe Capitals.

Förra veckan skojade Wags om hur Taylor blivit en av grabbarna, när hen för första gången använde ordet "fuck". Wags anade då inte hur rätt han hade. I veckan hann Taylor skaffa sig en lägenhet med en månadshyra på 260 000 dollar, förnedra Chucks assistent Bryan Connerty och lyckas få Bobby att befordra hen till chefsanalytiker. Taylor har rivstartat sin resa från idealistisk miljökämpe till hänsynslös slav under kapitalet. Förändringen har gått lite för snabbt, varför jag misstänker att det blir just Taylor som på något vis sänker Bobby, i slutet på säsongen, vilket är snart, då endast två avsnitt återstår.

Chuck gör allt rätt

Chuck fortsätter att behålla sitt lugn från förra veckan, trots utfrågningar om hans eventuella mörka förflutna inför hans valkampanj till guvernör, ett förhör som hålls av George Minchak, spelad av den evigt unga Mary-Louise Parker, främst känd från "Weeds". Hans lugn uppmärksammas inte bara av mig utan också av fru Rhoades, som verkar vara nykär igen.
 
 
Nästa vecka, och veckan efter det

Med bara två avsnitt kvar på säsongen är det hög tid att sia om framtiden. Vad kommer att hända under de två timmar som återstår? Med tanke på att Sandicot inte nämndes en enda gång i veckan, är det just där resten av säsongen kommer att utspelas. Det är på landsbygden det stundande mästarmötet mellan Bobby och Chuck kommer att avgöras. Bobby vill riva stan för att få tillbaka sina förlorade miljoner medan Chuck vill rädda stan för att få röster till sin kampanj.

Med tanke på att en tredje säsong verkar vara aktuell kommer inte heller denna säsong att ha varken vinnare eller förlorare. Gissningsvis kommer någon däremot att ligga sämre till inför nästa säsong och jag gissar Bobby. Något, eller någon, kommer att attackera bakifrån. Om det inte blir Taylor så gissar jag på Mafee som känner sig allt mer förbisedd av Bobby.
| 26 april 2017 10:00 |