SPONSRAT

Skribent

Henrik Lindqvist

28 februari 2017 | 15:00

Eftersnack: Axe skapar ytterligare fiender i veckans ”Billions”

En fiendes fiende kan trots allt vara en vän.
Axe väljer att starta ytterligare ett krig och skapa sig en ny fiende, som om han inte hade nog med Chuck. Todd Krakow, en kollega i branschen, försökte i senaste avsnittet att anställa Wendy Rhoades, något som med lätthet kvalificerar Todd att få uppleva Bobby Axelrods vrede.

Taylor avancerar lite för snabbt

Oväntad hjälp kommer från den mystiske och könsneutrala praktikanten Taylor som imponerar stort på Bobby och snabbt erbjuds en anställning. Taylor låter sig övertalas att stanna, men bara en vecka i taget. Det faktum att en praktikant går från att vara helt okänd till att inta en överbetald plats i Bobbys närhet inom loppet av ett avsnitt är, enligt alla tiders tv-dramaturgi, bevis nog för att hen inte har rent mjöl i sina fickor. Taylor verkar till synes inte ha några band med Chuck. Inte än i alla fall.

Chuck är inte uträknad än

Chucks problem fortsätter att hopa sig och han inser att han bara har några dagar kvar på jobbet. Han försöker desperat hitta ett sätt att bevisa sitt värde och ber sina undersåtar att hitta ett nytt mål, en fiende omöjlig att ta ner. Kvällen innan mötet i Washington DC tar Chuck en stor risk. Han inleder en undersökning mot Spartan-Ives och dess chef Lawrence Boyd, en konkurrent till Boby Axelrod. I samma sekund blir det omöjligt för justitieministern att sparka Chuck. En uppsägning skulle härmed kunna tolkas som ett försök att tysta undersökningen. Chuck har därmed skaffat sig mer tid men också mer jobb och fler fiender.En psykolog värdig Axe Capital

Axe fyller hålet efter Wendy med en ny psykolog. Gus, en kille som genomför sina terapisessioner något annorlunda. I hans första scen flyttar Gus in i Wendys gamla kontor och börjar med att ställa upp ett fotografi föreställande honom, Afrika och ett dött lejon. Därefter inleds hans första session med en anställd vid namn Ben. Mötet påminner snarare än ett terapisamtal om ett testosteronhöjande inspirationstal i ett omklädningsrum för machostinna rugbyspelare. Inte undra på att Gus och Bobbys närmaste man, Wags, verkar komma bra överens från första stund.

Den smutsiga utredningen fortsätter

Oliver Drake fortsätter sin tveksamma utredningen mot Chuck och i ett desperat försök att komma vidare ber han Bobby att ljuga om Wendys ersättning, som råkade betalas ut samma dag som Chuck la ner undersökningen mot Axe. Om Bobby bekräftar att pengarna istället var en muta riktad till Chuck, kan han räkna med immunitet mot åtal i utbyte. Detta skulle innebära att Bobby går fri och att Chuck skulle få sparken under förnedrande omständigheter. Men det skulle också innebär slutet för Wendy, något som gör Bobby tveksam, trots allt.Ställningen hittills

Två avsnitt in i andra säsongen är ställningen 2-0 till Bobbys fördel. Chuck har fortfarande mycket att bevisa. Och för alla er som satsat era kulor på Chuck, kan jag berätta att veckans avsnitt tyvärr ser ut att sluta med ytterligare nederlag då Lawrence Boyd kryper till Bobby och ber om hjälp med att hantera Chuck. En fiendes fiende kan trots allt vara en vän.

| 28 februari 2017 15:00 |