SPONSRAT

Skribent

Henrik Lindqvist

8 mars 2017 | 13:00

Eftersnack: Axe goes Casino Royale i veckans "Billions"

I veckans avsnitt spenderar Bobby ofantliga pengar på böcker, Chuck får en insider, Taylor tvingas spela poker och alla får dropp.
Bobbys fru, Lara Axelrod, som spelas av vår delvis svenska Malin Åkerman, har hittills lyst med sin frånvaro. I veckans avsnitt får vi se mer av henne, även om hon fortfarande saknar en plats i handlingen. 

Under en middag försöker Lara få Bobby att berätta mer om varför han väljer att hjälpa Lawrence Boyd i hans krig mot Chuck. Bobby berättar motvilligt att han gör det för sin egen skull, för att se vilka misstag Lawrence gjort, misstag som Bobby därefter kan undvika. Vi som tittar, vi som känner Bobby bättre än hans egen fru gör, vet att han bara gör det för att störa Chuck, som hämnd för att Chuck hemsöker Bobby i hans drömmar.

Äntligen en vinst för Chuck


Chuck kämpar vidare med sin undersökning av Spartan-Ives och Lawrence Boyd och rycker i alla halmstrån han kan hitta. Ett halmstrå visar sig vara flygvärdinnan McKayla som jobbar på ett av Spartan-Ives privatflyg. Efter att ha tjuvlyssnat på ett samtal satsade hon alla sina pengar på en affär som resulterade i storvinst. McKayla gjorde inget olagligt, men det vet inte hon.

Chuck låter förhöra henne under förevändning att hon ligger illa till, men att hon slipper alla problem om hon bär en dold mikrofon på nästa flyg med Lawrence Boyd. Flygresan resulterar i en film som visar hur Boyd har en sexuell relation med Shayleen, fru Thomas McKinnon, vars man är verkställande direktör på ett av Boyds bolag. Thomas får se filmen. Bam. Chuck har fått en insider på Spartan-Ives, en vinst han verkligen förtjänat.

Bobby byter wingman


Det är dags för Alpha Cup, en årlig pokerturnering där potten går till välgörenhet. Bobby planerar att delta i vanlig ordning, om inte annat så för att förnedra den kaxige Todd Krakow. För att öka sina chanser vill Bobby byta ut Dollar Bill, som traditionsenligt brukar följa med som hans "wingman", mot Taylor, som till slut accepterar. Motvilligt.

Den annars lättsamma turneringen blir både allvarlig och hetsig. Spänningen stiger rejält när finalen till slut står mellan Axelrod och Krakow. För att ha en chans mot den hale Krakow överlåter Bobby korten till Taylor. Förutom en skithög med pengar ligger också herrarnas båda egon i potten. Vem som vann? Se själva.Pokerturneringen resulterar i en utbredd bakfylla på Axe Capitals och Lara drar sitt strå till stacken genom att bjussa hela företaget på dropp, ett hälsosamt knep som den hårt drickande Mike "Wags" Wagner använder varje morgon.

Bobby kan inte släppa Chuck


Veckans avsnitt slutar med ytterligare ett bevis på Bobbys ohälsosamma besatthet av Chuck Rhoades. Paret Rhoades skilsmässa börjar kosta pengar och för att dryga ut kassan säljer Chuck sin värdefulla boksamling "Andra världskriget" av Winston Churchill, något som Bobby får nys om och köper hela samlingen, men inte för att läsa, samla eller investera. Han gör det bara för att han kan. För att jävlas med Chuck.

Följ "Billions" på HBO Nordic.

| 8 mars 2017 13:00 |