Serie

Skribent

Henrik Lindqvist

20 maj 2016 | 10:30

Eftersnack: Abigail når äntligen sin slutdestination i "Fear the Walking Dead"

Kyrkbesökarna verkar dock ha större problem än både gud och zombies.
Efter inledningen i kyrkan där alla besökare dör med blödande ögon, är det lätt att undra vad sjutton som händer. Är det satan själv som ställer till med problem? Det är i alla fall inte de odöda, utan precis som i tidigare avsnitt finns det mer angelägna hot än långsamma och förutsägbara zombies.

Odödheten kryper allt längre ner i åldrarna

Efter att Abigail lyckats komma undan gränspolisen i Mexiko och angjort Baja, tvingas gänget meja ner en grupp färska zombies. Jag kan inte minnas att jag sett en zombie i Walking Dead förut, med ett förflutet som tioårig flicka i rosa klänning. Att tvingas sätta en yxa i huvudet på henne, utanför kyrkan, påverkade till och med den annars hårdhudade Nick.

Livet i Baja präglas av död

Victor Strand återförenas äntligen med sin kollega och älskare Thomas Abigail i Baja, en bitterljuv återförening. Thomas är biten och döende av sin infektion. Daniel Salazar upptäcker Celias zombie-gömman i källaren, något som förde tankarna till Hershels lada i säsong två av "The Walking Dead", där han samlade nära och kära i hopp om att en dag kunna bota dem. Skillnaden är dock att gubben Hershel inte avsiktligt dödat alla i sin familj, något som mamma Celia verkar ha gjort med förgiftade oblat. Skrämmande tant. Tog hon också kål på alla besökare i kyrkan tidigare? Hon verkar vara mer besatt av döden än av livet.


Celia, den helmysiga mamman som bjuder på god mat och förgiftade oblat.

Chris faller allt djupare

Jag har tjatat om min oro för den trasiga Chris, vars sinne verkar falla allt djupare ner i mörkret. I veckans avsnitt inser jag att jag haft fog för min oro. Efter det misslyckade försöket att döda Madison genom att inte hjälpa henne med en envis zombie, har han dels verbalt hotat sin halvsyster Alicia, dels varit på väg att kallblodigt mörda sin styvmamma Madison i sömnen. Terapi borde hamna högre på familjens lista över saker att göra. Fort.

Den främsta frågan att ta med sig till nästa veckas avsnitt är: Vad har Celia för planer? Nöjer hon sig inte förrän alla är döda? Och Chris… Ska någon kunna hjälpa honom? Eller stoppa honom, innan han gör något dumt?
| 20 maj 2016 10:30 |