SPONSRAT

Skribent

Henrik Lindqvist

18 april 2016 | 16:30

Eftersnack: Abigail anlägger den mystiska ön i "Fear the Walking Dead"

Det är alltid kontroversiellt att låta barn fara illa i filmer och tv-serier. Vi har därför ett jobbigt avsnitt framför oss.
Ett avsnitt som inleds med två barn som leker på en strand. Några zombies som drivit med vattnet kliver upp på stranden och börjar gå mot barnen. Precis när man tror att det är ute med barnen får vi se ett stängsel mellan barnen och de odöda. De är i säkerhet. För nu.

Ett ljus i mörkret


Victor styr sin båt ”Abigail” vidare mot San Diego, i hög fart för att försöka komma undan den hotfulla båten som följer efter på avstånd. Loggboken som Nick hittade berättar dock att San Diego inte längre finns. Militären ska ha bränt ner hela stan.

Plötsligt ser Madison ett ljus på en annars mörk ö och gänget bestämmer sig för att gå i land och undersöka. I ett mörklagt hus träffar de familjen Geary. Pappa George berättar att det var ett misstag att tända lampan. Han berättar också att hela västkusten är bombad med napalm. Även inåt landet är det dödstyst.

Möt familjen


Nick lär känna familjens två små barn, Harry och Willa. Harry visar sitt rum och sin leksaker. Han berättar för Nick att han inte är rädd, för att han snart ska få sitt kraftpiller, en vitamin som gör att familjen alltid håller ihop.

Chris Manawa fortsätter att oroa oss. Han följer med familjens äldste son Seth till stranden för att döda ”gångare” som kommit från havet. Chris, som fortfarande mår dåligt, verkar njuta av att sätta hackan i huvudet på zombies, något som i sin tur oroar pappa Travis.

Madison blir vän med mamma Melissa och börjar misstänka att hon kan ha tänt lampan med flit, för att signalera Abigail. Madison konfronterar Melissa, och hennes misstanke stämde. Melissa vill att gänget tar med sig familjens två minsta barn på båten, bort från ön.Inga piller för vardagsbruk


Nick, sin vana trogen, söker igenom huset efter medicin (och annat). I sonen Seths rum hittar han en påse med piller och stoppar på sig dessa. Dumt, så klart. Dumma, dumma Nick, tänker man. Men Nick tog inte pillren för att knapra själv, utan för att de innehåller gift och han misstänker att Seth planerar att mörda hela sin familj.

Daniel Salazar får en stund för sig själv på båten och lyckas få upp ett låst utrymme. Där hittar han en automatkarbin och en karta över Mexico. Under tiden ringer Victor ett oroande telefonsamtal. Någon som väntat på Victor kan snart inte vänta längre och Victor får en deadline. Solnedgång.

Rädda barnen. Döda eller levande.


Madison bestämmer sig för att hjälpa Melissa och de förbereder barnen i smyg, så att George inte ska få veta något. Han kommer dock på tjejernas planer men innan han hinner bli upprörd avbryts alla av lilla Harry. Han berättar att Willa tog sitt piller och inte mår bra. Det visar sig att Willa har hunnit både dö och återvända. Hon biter mamma Melissa i strupen och George ber gänget att ta med sig Harry.

Väl på båten hinner Seth i fatt och hotar att använda sitt gevär om han inte får tillbaka sin lillebror. De släpper ifrån sig Harry och bröderna kliver av båten. På brygga möter de en zombie. Pojkarnas mamma. I en jobbig scen tvingas Seth skjuta deras mamma med sin lillebror Harry bredvid sig. Vad kommer Seth att göra med Harry? Huah. Båten är till slut ute på havet igen. Nu utan förföljare.

Mörka öar och mordiska söner till trots… Victor fortsätter att toppa min lista över ”mest intressanta”. Vem är det som väntar på honom? Och är det Mexico som är målet? Är han kriminell? Det skulle i så fall kunna förklara hans förmögenhet.
| 18 april 2016 16:30 |