Spel

Skribent

Anders Eklöf

3 juni 2022 | 18:00

Efterlängtade "Final Fantasy XVI" släpps under sommaren 2023

Enorma monster, action och medeltida fantasy väntar i det storslagna rollspelet "Final Fantasy XVI".
För nästan två år sedan fick vi se en första skymt av nästa efterlängtade del i den japanska rollspelsserien, "Final Fantasy XVI", som kommer till Playstation 5.
 
Sedan dess har det varit ganska tyst, men under gårdagens State of Play-presentation fick vi se en ny matig trailer som avslöjar att det släpps någon gång under sommaren 2023.
 
 
 
"Final Fantasy XVI" utspelar sig i världen Valisthea, där enorma kristaller ger välstånd till de olika nationerna. Varje nation har en människa som kan kontrollera enorma monster kallade eikons, som de verkar använda för att kriga mot varandra. I huvudrollen ser vi Clive Rosfield, som ger sig ut på ett hämnduppdrag efter en tragisk händelse.
 
I trailern får vi ser mer av de actionbetonade striderna, samt enorma sammandrabbningar mellan nationernas monster. Jag tycker fortfarande att karaktärerna och stämningen känns en aning slätstruken, även om det är trevligt att se lite klassisk fantasy efter mer science fiction-aktiga spel som "Final Fantasy VII Remake".
 
Spelet var tänkt att lanseras tidigare, men på grund av covid-19 har stora mängder av utvecklingsteamet fått jobba hemifrån vilket har försenat arbetet.
 
Regissör för spelet är Naoki Yoshida, som främst är känd för det populära och oerhört framgångsrika onlinerollspelet "Final Fantasy XIV". 
 
"Final Fantasy XVI" släpps alltså någon gång under sommaren 2023, till Playstation 5.
 
Vilket är det bästa "Final Fantasy"-spelet? Ser du fram emot "XVI"?
| 3 juni 2022 18:00 |