trailer

Skribent

Fredrik Adolvsson

14 september 2023 | 16:00

Dystopisk ångest i trailer till katastroffilmen "Concrete Utopia"

Överlevare i Seoul måste slåss inte bara mot det förödande resultatet av en gigantisk jordbävning, utan även mot varandra, i en ny sydkoreansk katastroffilm.
Katastroffilmer har fått något av en renässans de senaste åren, runt om i världen. Vårt grannland Norge har producerat några med både jordbävning- och vattentema, och den här veckan får vi se Kiruna rasa samman i svenska “Avgrunden”. Det fantastiska filmlandet Sydkorea har naturligtvis hakat på trenden.
 
I kommande “Concrete Utopia” (Sydkoreas Oscarsbidrag) har en massiv jordbävning förstört Seoul. Hela centrala Seoul har fallit, förutom en enda byggnad. Ett stort lägenhetshus. Överlevare börjar försöka ta sig in för att söka skydd och värme, något som de boende inte uppskattar.
 
Trailern, från Toronto International Film Festival, visar en katastroffilm där den dystopiska ångesten är i full blomning.
 
 
“Concrete Utopia” har inte fått ett svensk premiärdatum ännu, men Stockholms filmfestival väntar bara runt hörnet. Kanske vågar vi hoppas på att den dyker upp där. 
| 14 september 2023 16:00 |