Film

Skribent

Josefine Krischausky

18 november 2021 | 07:15

Dwayne Johnson vill ta över rollen som James Bond

Skådespelaren är redo att ge sig in i ännu en storslagen actionfranchise, men är däremot inte sugen på att spela skurk.
Frågan om vem som ska bli den nye James Bond kan just nu vara en av filmvärldens mest omdiskuterade, med flera favoriter som tros kunna ta över rollen efter Daniel Craig. Nu gör "Red Notice"-aktuella Dwayne Johnson entré som en ny utmanare. 
 
Johnson, redan en av de som tjänar allra mest i Hollywood, menar i en intervju med Esquire att han gärna hade intagit den berömda rollen. Stora, actionfyllda franchises är trots allt inget nytt för skådespelaren, som tidigare har medverkat i filmserier som "Fast & Furious". 
 
 
 
Faktum är också att skådespelaren sedan tidigare har en koppling till Bond-världen, vilket kanske inte är nytt för de mest inbitna fansen. I en intensiv scen ur 1967 års "Man lever bara två gånger" hamnar Sean Connery i slagsmål med ingen mindre än Johnsons morfar, Peter Maivia.  
 
Johnson är sugen på att gå samma väg som sin släkting, men är tydlig med att han vill spela den som faktiskt vinner fighten i slutändan.
 
– Ja, min morfar spelade Bondskurk mot Sean Connery. Jag skulle vilja följa i hans fotspår och bli den nästa Bond. Jag vill inte vara en skurk, måste vara Bond, säger han till Esquire.
 
Vem som faktiskt får ta över rollen lär inte bli bekräftat än på ett tag, eftersom jakten på skådespelare inte sätter igång förrän 2022. Däremot har Hollywoodnamn som Idris Elba, Richard Madden och Tom Hardy länge figurerat i sammanhanget, och "The Umbrella Academy"-stjärnan Tom Hopper dök nyligen upp som en populär kandidat.
 
Se Dwayne Johnson i trailern till "Red Notice":
 
 
Hade du kunnat tänka dig Dwayne Johnson som agent 007?
| 18 november 2021 07:15 |