Film

Skribent

Mats Karlsson

26 april 2010 | 13:03

Dwayne Johnson kör hårt i "Faster"

Dwayne Johnson är tillbaka i den actionfyllda thrillern "Faster" och MovieZines utsände James White var på inspelningsplatsen och träffade Johnson.

En man endast känd som Driver är ute för att hämnas på de män som undkom rättvisa efter att ha mördat hans bror vid ett misslyckat rån, och lämnade kvar Driver för att dö. Nu när han lämnar fängelset tio år senare är han förbannad, fly förbannad, och ute efter hämnd. Men två män är ute efter honom; Den ena är en polis känd som "Cop", den andra en manodepressiv mördare vid namn "Killer"...

Ja, Dwayne Johnson är tillbaka i actiongenren igen efter ett par år med familjekomedier och äventyrsfilm för att bredda sin repertoar. Han är vältränad inför sin roll i "Faster", en hårdkokt hämndthriller med retrokänsla som påminner om 70-talsfilmer likt "Bullit" och "Point Blank". Vi träffade honom när han som bäst höll på och hugga ner någon i en stripklubbstoalett. Okej, det var bara inspelning av en scen vid CBS studio norr om Hollywood, men det ger en tydlig signal att Johnsons har lagt om växeln.

- Handlingen läggs fram på ett rent, enkelt och rättframt sätt. Filmen är inte tilltrasslad eller överintellektuell", säger skådespelaren som en delförklaring till varför han har bestämt sig för att återgå till vuxenfilmsgenren.

- Fråga vilken skådis som helst; alla letar efter bra material, någonting med dragningskraft som kan tas till en ny nivå. Jag tror publiken kommer att älska det.

Vi fick smygtitta på tidigt material som hade satts ihop till en "teaser". Materialet utlovar laglös rättvisa och en bra prestation av Johnson, Billy Bob Thornton och den brittiske nykomlingen Oliver Jackson-Cohen med flera. Det bådar gott. Vi återkommer med en fullständig rapport längre fram, lite närmare världspremiären i november.

| 26 april 2010 13:03 |