Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 juli 2019 | 09:30

Dokumentär om Freddy Krueger på väg

Den ikoniska skurken från "Terror på Elm Street" fascinerar skräckfans än idag.
Han är en av 80-talets mest älskade karaktärer. Med sin sylvassa handske och sin mörka humor blev Freddy Krueger en mardröm för alla kids på Elm Street, och en populär ikon för alla som älskar slashers.

Snart är det dags att återuppleva hajpen med en dokumentär om Krueger. Ett projekt på crowdfunding-sajten Indiegogo har just fått full finansiering, och det ska mynna i en filn full av nostalgiska tillbakablickar och intervjuer. Filmen "ICON: The Robert Englund Story" utlovar omfattande intervjuer med mannen bakom masken, men även skräckprofiler som Kane Hodder, Heather Langenkamp och Eli Roth får komma till tals.

Bakom filmen står Cult Screening UK, som tidigare gjort dokumentären "Pennywise: The Story of IT". De har just fått ihop nära 375.000 kronor för sitt projekt.

Englund spelade Krueger för första gången i Wes Cravens rysare "Terror på Elm Street" år 1984. Bland offren fanns en ung Johnny Depp i sin första filmroll. Det har blivit sex uppföljare samt crossovern "Freddy vs Jason" år 2003.

Skräckdokumentärer verkar minst sagt populära nu. De senaste åren har vi läst om "FredHeads" som är en hyllning till Kruegers många fans, och "In Search of Darkness" om 80-talets stora skräckikoner.
| 5 juli 2019 09:30 |