Film

Skribent

Mats Karlsson

31 augusti 2009 | 22:57

Disneys planer för Marvel

Tidigare rapporterade vi om Disneys uppköp av Marvel för den ringa summan av 28 miljarder kronor som ger dem rättigheterna till 5000 Marvelkaraktärer. Men vad är egentligen Disneys planer för Marvel?

Kan vi förvänta oss att Musse Pigg blir superskurken i "Spider-Man 4"? Kommer vi att få se Hulk gå bärsärkagång på kapten Sparrows skepp Svarta Pärlan? Är det helt otänkbart att få se Magneto hjälpa gamla tanter över gatan i en kommande Pixar-film? Kan vi dessutom räkna med att få se ett klassiskt Disneybudskap i "Iron Man 2"? Finns risken att vi får se Marvelskurkarna sitta och virka istället för att banka skiten ur varandra? Nej, dessa scenarier ska vi definitivt inte förvänta oss.

Uppköpet har självfallet under dagen medfört sig en viss oro i filmvärlden och MTV har sammanställt en del intressant info om Disneys planer för Marvel.

Disney kommer att behålla Marvels överenskommelse med Fox, Paramount och Sony som i dagsläget distribuerar de olika Marvelfilmerna såsom "Spider-Man", "X-Men" och "Iron Man". Däremot siktar Disney på att "ta hem" filmerna så fort avtalen har löpt ut.

- Det ligger självklart i vårt intresse att jobba som en enda distributör. När man distribuerar sina egna filmer blir bara möjligheterna bättre, säger Disneys VD Robert Iger.

Marvels VD Ike Perlmutter kommer att behålla beslutsrätten för de 5000 olika Marvelkaraktärerna och avgöra var de kommer att dyka upp, däribland Disneyworld, dataspel, online och TV.

Iger berättade under dagens presskonferens att det har varit interna diskussioner om att utveckla synergier mellan Disney och Marvel och att det också har hållits möten mellan Pixar och Marvel om potentiella projekt.

Framtiden får helt enkelt utvisa hur de båda världarna (Disney och Marvel) kommer att påverka varandra.

| 31 augusti 2009 22:57 |