Film

Skribent

Viktor Eriksson

30 november 2023 | 19:00

Disney-chefen: Därför misslyckades "The Marvels"

Disneys VD Bob Iger anser att det hade varit bättre om fler chefer hade funnits på plats under inspelningen av filmen.
Det har inte gått bra för Disneys senaste Marvel-film, “The Marvels”, på bio. I dagsläget har filmen spelat in 187,8 miljoner dollar samtidigt som budgeten uppges varit 274,8 miljoner dollar. Som jämförelse drog föregångaren “Captain Marvel” från 2019 istället in 1,13 miljarder dollar.
 
I samband med ett samtal under The New York Times Dealbook Summit New York har Disneys VD Bob Iger nu delat med sig av några tankar om varför det blivit så. En av anledningarna tror han är att eftersom filmen spelades in under pandemin så “fanns inte mycket övervakning under inspelningen". Han förklarar att Disney annars har "chefer som noggrannt granskar vad som görs”, rapporterar NBC News.
 
Bob Iger säger också att det “definitivt var ett misstag” av Disney att skruva upp studions produktioner för att “göda streamingplattformarna”. Enligt Bob Iger har det gjort att de senaste Marvel-projekten “lidit stort”.
 
– Kvalitet kräver noggrannhet… Det inträffar inte av en slump. I vårt fall så spädde kvantitet ut kvaliteten, säger Bob Iger och fortsätter.
 
– Jag skulle säga att min högsta prioritet just nu är att få ordning på studion rent kreativt.
 
Håller du med Bob Iger eller tror du att något annat låg bakom “The Marvels” misslyckande på bio?
| 30 november 2023 19:00 |