Film

Skribent

Alexander Dunerfors

30 april 2013 | 20:30

"Die Hardest" tar McClane till Japan

"Die Hard"-uppföljaren som ingen behöver har fått en titel, och Tokyo som spelplan.

Vad blir "Yippie-ki-yay" på japanska? Det är dags för Bruce Willis att börja öva på språket för nästa film i "Die Hard"-serien ser ut att ta honom hela vägen till Tokyo.

Hur exakt McClane hamnar i Japan, och varför i hela världen man behöver fortsätta på bedrövliga "A Good Day to Die Hard", är inte helt klart. Men likväl är ett manus på väg, och Total Film har letat upp den skyldige:

- Den är extremt trogen filmserien och karaktärerna, och en naturlig utveckling. Det blir också en väldigt rimlig story. Det är möjligt att de (Bruce Willis och producenten Alex Young) väljer en annan väg, men i mitt tycke är det här "Die Hard"-filmernas "Rocky Balboa", säger manusförfattaren Ben Trebilcook.

Det är heller inte bekräftat om "Die Hardest" (ja, den heter så) kommer att ta tillbaka Jai Courtney som Bruce Willis son, eller hittar en regissör som förstår sig på action.

John Moores "A Good Day to Die Hard" som släpptes i februari drog in mindre pengar än den tredje och fjärde filmen i serien, men ändå tillräckligt för att kallas för en biosuccé: 300 miljoner dollar på en budget av 90 miljoner. 

| 30 april 2013 20:30 |