Film

Skribent

Alexander Dunerfors

10 augusti 2013 | 17:01

Diane Keaton med flera ska "Hitta Doris"

Men Pixars "Hitta Nemo"-uppföljare måste ändra om slutet efter en kontrovers.

År 2003 sökte vi efter Nemo, nu är det dags att återförena den glömska Doris (Ellen DeGeneres) med sin familj. Under gårdagens Disney-panel i Kalifornien blev det bland annat klarare vad "Hitta Doris" kan handla om.

Fortsättningen på en av Pixars mest älskade animerade filmer har också fått ett par fina namn till rollistan. Diane Keaton ("Annie Hall") och Eugene Levy ("American Pie") kommer att göra röster till fisken Doris föräldrar, medan Ty Burrell ("Modern Family") blir en ung val.

Samtidigt tvingas man att ändra om i slutscenerna i den animerade filmen, enligt NY Times. Detta efter att den omtalade dokumentären "Blackfish" avslöjade dåliga förhållanden vattenparken Sea World. Slutscenerna i "Hitta Doris", som skulle utspela sig på en liknande turistattraktion, skrivs nu om så att fiskarna som bor där har alternativet att sticka när de vill.

Men manuset är fortfarande i ett tidigt stadium och mycket kan hända med storyn, innan Doris och de andra dyker upp på bio igen. Och det gör de i december 2015.

Ser du fram emot en uppföljare? Kommentera nedan.

| 10 augusti 2013 17:01 |