Film

Skribent

Josefine Krischausky

23 december 2021 | 18:00

Det finns en finsk version av "Tomten är far till alla barnen"

Den svenska komedin har redan fått nyversioner på både franska och tyska, men även Finland har lyckats falla för det kaosartade julfirandet i Kjell Sundvalls klassiker.
Den publikkära julfilmen "Tomten är far till alla barnen" har på senare år hunnit bli mer än en klassiker för bara svenska tittare. Historien har lyckats gå hem även i andra länder, och Kjell Sundvalls komedi har fått nyfilmatiseringar i både Tyskland och Frankrike. 
 
Men kände du till att filmen numera även finns på finska? Grannlandet släppte sin egna remake 2019, 20 år efter den svenska filmen hade premiär, under namnet "Täydellinen joulu". 
 
Förutom den något annorlunda titeln ("En perfekt jul" på svenska), är skillnaderna inte så många. Trots sin nuvarande mans tveksamhet bestämmer sig Outi för att bjuda hem sina tre ex-makar med familj till julfirandet, och kvällen tar sedan vändningar som du absolut inte var beredd på... 
 
 
På själva julafton väljer nog de flesta att göra som vanligt, och se "Tomten är far till alla barnen" på TV4 klockan 21.00. Men för den som känner för att äventyra sina traditioner litegrann, finns "En perfekt jul" tillgänglig att hyra på SF Anytime
| 23 december 2021 18:00 |