Film

Skribent

Mats Karlsson

7 september 2009 | 11:26

"Det är inte oväntat att någon gör en parodi"

I förra veckan presenterade Fredde Granberg ensemblen till "Kommissarie Späck" som är en parodi på framför allt filmerna om Beck. MovieZine tog kontakt med Tomas Michaelsson, producent för "Beck"-filmerna för att se hur han ställer sig till att Beckkaraktärerna parodiseras.

Hur ser du på att Kommissarie Späck kommer att parodisera både den svenska polisgenren och era karaktärer såsom Martin Beck och Gunvald Larsson?

Beckfilmerna är idag en viktig del av populärkulturen och det är inte oväntat att någon gör en parodi på dem. Alla stora och kända fenomen parodiseras förr eller senare. De vill också vara med och dela på publiken och då är det väl bäst att välja det som har störst publik...

Hur tror du att Kommissarie Späck kommer att påverka Beck-serien?

Jag ser fram mot att se resultatet för att se om de lyckas nå samma framgång i humorgenren som vi gjort med våra filmer. Parodier har ju ofta en tendens att bli väldigt flamsiga och mest sketchartade. Hoppas detta blir bra. Vi vet vad Beck är och vi har en extremt trogen publik som gillar det vi gör så de sparkar ju inte direkt på någon som ligger ner.

| 7 september 2009 11:26 |