Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

21 februari 2023 | 19:15

Denna skräckserie är en av de mest sedda på Netflix just nu

“Red Rose” som ursprungligen visades på BBC har fått nytt liv på Netflix efter att serien släppts på streamingplattformen.
En nytt anonymt tillskott på Netflix har börjat klättra på listan av streamingjättens mest sedda serier. Det är BBC-produktionen “Red Rose” som fått nytt liv efter att skräckisen har släppts på Netflix. Just nu ligger serien på åttonde plats av streamingtjänstens topp-10-lista över de mest sedda serierna i Sverige.
 
I “Red Rose” får vi följa en grupp ungdomar som alla är besatta av sina smartphones. Olyckligtvis laddar de ner en ny app som tvingar gänget att ta sig an olika utmaningar med dödliga konsekvenser. Serien kommer från Paul och Michael Clarkson som tidigare producerat “See” med Jason Momoa och miniserien “The Haunting of Bly Manor” för Netflix räkning.
 
Rotten Tomatoes har seriens första säsong fått det otroliga betyget 100% Fresh, där samtliga kritiker hyllar serien av olika anledningar:
 
“Michael och Paul Clarkson lyckas fånga hur mycket av dagens tonåringars liv kretsar kring deras telefoner och sociala medier, till den grad att vi helt tror att dessa tonåringar lyssnar på vad den här appen säger åt dem att göra”, skriver Decider.
 
“Red Rose har skapat en ångest som nästan är överväldigande. Det är en svår show eftersom man aldrig är riktigt bekväm, då karaktärerna och ämnet gör att jag sitter som på nålar”, berättar But Why Tho? A Geek Community.
 
“Det mest skrämmande Red Rose åstadkommer, är att påminna oss om att vi är för långt gångna för att stoppa en attack som denna”, tycker Slate.
 
Har du hunnit se “Red Rose” på Netflix?
| 21 februari 2023 19:15 |