Sponsrad

Skribent

Jonatan Blomberg

18 februari 2019 | 23:30

Den tredje säsongen av "True Detective" är nu olidligt nära slutet

I den sjunde av åtta artiklar om den nya "True Detective"-säsongen, tar vi oss en spoilertät titt på det senaste avsnittet "The Final Country".
Den tredje säsongen av "True Detective" bjuder verkligen på en helt fantastisk uppvisning, framför allt under sin andra halva. Om det är såhär mycket tid Nic Pizzolatto, serien skapare, behöver ha på sig mellan sina säsonger - så är det helt klart värt väntan.
 
I samarbete med HBO Nordic kommer jag att skriva en ny artikel varje måndag, och denna vecka tar vi oss alltså an "The Final Country" - säsongens sjunde avsnitt, vilket betyder att vi nu endast har ett ynka avsnitt kvar att runda av hela säsongens hemligheter på nästa vecka.
 

Nu är slutet riktigt nära...

 
 
Det näst sista avsnittet av säsongen bjöd oss faktiskt på en hel del svar, som vi har fått vänta länge på. Exempelvis vad det var som "hände i skogen" under den mellersta tidslinjen. Händelserna i den där ladan, eller faktumet att de ens hamnade i den över huvud taget, verkar dessutom vara anledningen till att Hays och Wests vänskap dog (tillsammans med Harris) mellan 1990 och 2015.
 

Kopplingen till den första säsongen...

 
 
Mest överraskande i avsnittet, men troligtvis minst relevant för själva lösningen av Purcell-fallet, var den gigantiska kopplingen till den tokhyllade första säsongen av "True Detective", i vilken Matthew McConaughey och Woody Harrelson spelade huvudrollerna. Pizzolatto har genom årets Mahershala Ali-säsong plötsligt lyckats att knyta ihop de båda handlingarna och skapat ett gemensamt "True Detectives"-universum. 
 

Det finns många frågor kvar att besvara...

 
 
Trots att vi nu vet vad som hände i skogen, finns det fortfarande väldigt många andra saker som vi inte vet ännu. Vad hände exempelvis med Amelia mellan 1990 och 2015? Det känns också som att Hays egen dotter kommer få en allt större roll i finalavsnittet, med tanke på College-öppningen till veckans avsnitt. Den enögde "Watts"/"Mr. June" verkar även han ha haft en viktig roll i barnens försvinnande - är det till och med så att de är från honom som dottern fortfarande gömmer sig? Om hon ens är vid liv fortfarande.
 
 
Spänningen är olidlig. Nästa vecka på måndag kväll kör vi säsongens sista artikel, nu håller vi tummarna för ett fantastiskt finalavsnitt! De sju första avsnitten för säsongen finns tillgängliga hos HBO Nordic nu.
 
Vad tycker du om den tredje säsongen av "True Detective" hittills? I vilken ordning skulle du ranka de tre säsongerna? Kommentera gärna nedan!
| 18 februari 2019 23:30 |