Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 januari 2019 | 17:00

Är detta den första recensionen av sista ”Game of Thrones”-säsongen?

Fortfarande en sannolikt (oerhört) partisk sådan visserligen, men ändå det första officiella uttalandet om hela den sista säsongen.
Richard Plepler, HBO:s VD, berättade under Golden Globe-natten för Variety att han redan hunnit se den sista ”Game of Thrones”-säsongen två gånger. Vilket betyder att hans (givetvis partiska) upplevelse av säsongen, ändå får anses vara ett första och lovande omdöme över vad som kommas skall!
 
- Det är ett riktigt spektakel. Grabbarna [David Benioff och D.B. Weiss, seriens showrunners] har gjort sex långfilmer. Reaktionen jag hade medan jag tittade på dem var, ”jag tittar på en långfilm”. De visste att ribban låg högt. De har överträffat den ribban. Jag har sett avsnitten två gånger utan någon CGI och jag är oerhört imponerad. Alla kan se fram emot en extraordinär berättelse och en magiskt, magisk produktion.
 
Tidigare har vi rapporterat om hur flera av seriens skådespelare ska ha gråtit över seriens slut under den första manusläsningen tillsammans. Men Plepler, som inte själv är involverad i själva produktionen, är den första personen som uttalat sig officiellt kring det färdiginspelade materialet.
 
Faktumet att han var så imponerad redan innan all CGI är färdigställd, bör förhoppningsvis betyda att slutprodukten kommer att vara ännu bättre. Med det sagt hade han, som VD för företaget som ska visa ”Game of Thrones”-avslutningen om bara några månader, knappast kunnat säga något dåligt om säsongen även om han hade tyckt illa om den.
 
Det får väl däremot nu anses vara bekräftat att samtliga avsnitt under den sista säsongen kommer att bli avsevärt längre än normalt. Då Plepler beskriver säsongen som sex långfilmer. Tidigare har det bara varit bekräftat att några av avsnitten skulle bli längre - även om allas förhoppningar givetvis alltid varit att det skulle gälla för samtliga avsnitt.
 
 
Den sista säsongen av ”Game of Thrones” släpps någon gång under april.
| 8 januari 2019 17:00 |