Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 maj 2019 | 09:30

De allra sista bilderna inför "Game of Thrones"-finalen

Vår sista lilla smygtitt på finalavsnittet av "Game of Thrones" är här.
Precis som när det gällde den sista trailern, som släpptes direkt efter det senaste avsnittet, så avslöjas väldigt lite kring vad vi har att förvänta oss från "Game of Thrones"-finalen. Tidigare har vi fått åtminstone omkring tio bilder inför varje nytt avsnitt, denna gången får vi nöja oss med två högupplösta bilder från trailern - så med andra ord inget vi inte redan har sett. 
 
Daenerys blickar ut över sin förödelse, med sina Unsullied-trupper och Dothraki-krigare uppradade som om det vore en scen ur en nordkoreansk propaganda-video. Frågan är vilket nytt namn som Daenerys kommer att lägga till efter "Daenerys stormfödd, den obrända, drottning av Meereen, drottning av andalerna och rhoynarerna och de första människorna, det stora gräshavets khaleesi, bojornas fiende och drakarnas moder" - synd bara att Missandei inte finns kvar och kan berätta det för oss. 
 
 
Den andra bilden visar en märkbart tagen Tyrion, som trots sina försök inte lyckades att rädda King's Landing undan från dess förstörelse. Frågan är nu om han kommer att få gå samma bittra öde till mötes som bästa vännen Varys fick göra i det senaste avsnittets inledning. Hans nästa misstag skulle ju bli hans sista hotade Daenerys med senast de talade med varandra... vilket Tyrion uppenbarligen såg som en uppmaning att direkt släppa sin bror fri och försöka smuggla ut både honom och Cersei ur slottet. Även om Daenerys kanske aldrig kommer att få veta exakt vad Tyrion gjorde så lär hon ändå märka att Jamie inte längre sitter fängslad.
 
Med det sagt. Om den sista säsongen av "Game of Thrones" har visat oss något, så är det att vi aldrig riktigt kan lita på vad vi tror kommer att hända. Daenerys må ha förvandlats till vår "big bad" inför det sista avsnittet och vi sitter nu alla och funderar på vem som kommer att döda henne, eftersom det är vad som har hänt med både the Night King och Cersei tidigare under säsongen. Jon, Tyrion och Arya (bärande Grey Worms ansikte) verkar i alla fall vara toppfavoriter när det kommer till dödandet av Daenerys, eftersom de bör vara de enda som kan komma henne nära nog.
 
 
Men kanske vore det en lite för enkel och förutsägbar upplösning på vår historia? Hur tror du det slutar? Kommentera gärna nedan!
| 17 maj 2019 09:30 |