Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 mars 2020 | 20:30

De 6 mest lovande nya tv-serierna som släpps under april

Det är väl ingen som har missat att tv-utbudet ständigt utökas med nya påkostade serier, här lyfter vi därför fram de mest lovande som släpps under april.
Med tanke på läget i världen just nu så finns det inte mycket att hämta från filmbranschen, i alla fall inte om man är ute efter något helt nytt. På tv-sidan finns det visserligen ett gäng produktioner som kommer att få svårt att bli klara med sina säsonger - men det tuffar ändå på förhållandevis normalt med mänder av nya premiärer varje månad. Det är med andra ord fortfarande en snudd på omöjlig uppgift att välja ut vilka nya titlar som förtjänar din tid.
 
Här nedan har jag därför samlat ihop mina sex mest efterlängtade (och helt nya) tv-serier, som alla får sin premiär någon gång under april här i Sverige.
 

"Tales from the Loop" - 3 april (Amazon Prime)

 
 
Simon Stålenhags suggestiva konstverk, med futuristiska robotar i svensk 80-talsmiljö på landsbygden, har inspirerat Amazon Primes nya originalserie. "Tales from the Loop" består av åtta fristående sci-fi-avsnitt, som alla släpps på premiärdagen, och det är utan tvekan en av årets mest efterlängtade ny tv-serier.
 

"RUN" - 13 april (HBO Nordic)

 
 
Det är kanske inte helt ovanligt att ha en del gamla internskämt med polare eller ex-partners från förr. Men att ha en färdig flyktplan tillsammans med ett ex, som kan sättas i rörelse om båda skickar ordet "RUN" till varandra, är nog inte lika vanligt. I den här serien, producerad av Phoebe Waller-Bridge ("Fleabag", "Killing Eve"), får vi se vad som händer när två vuxna människor plötsligt rymmer iväg med sin ungdomskärlek (men numera främling).
 

"Mrs. America" - 16 april (FX/HBO Nordic)

 
 
"Mrs. America" kommer att skildra 70-talets USA genom ögonen på den konservativa aktivisten Phyllis Schlafly - en kvinna som under sin karriär försökte motsätta sig bland annat feminism, abort och det där med lika rättigheter för alla oavsett kön. I huvudrollen hittar vi Oscarsvinnaren Cate Blanchett.
 

"Defending Jacob" - 24 april (Apple TV+)

 
 
Captain Am.. eller jag menar Chris Evans, spelar huvudrollen som advokatfarsa åt sin mordmisstänkte son i den nya Apple TV+ Original-serien "Defending Jacob". Oscarsvinnaren J. K. Simmons dyker även upp i en okänd roll. 
 

"Penny Dreadful: City of Angels" - 27 april (Showtime/HBO Nordic)

 
 
Om du tillhör den gruppen tv-tittare som håller "Penny Dreadful", men Eva Green i huvudrollen, som en av de bästa skräckserierna någonsin (vilket jag personligen gör)... så är det kanske inte så konstigt att "Penny Dreadful: City of Angels" är en av både månadens och årets mest efterlängtade tv-serier. Den nya serien är skapad av samma person som gjorde originalserien, men denna gången kommer vi att hålla till i Los Angeles istället.
 

"I Know This Much Is True" - 28 april (HBO Nordic)

 
 
Mark Ruffalo (yepp, Hulken-skådisen har också en egen serien) spelar dubbla huvudroller i den här starka dramaserien om två tvillingbröders tragiska livsöden. 
 

Läs också: Bakom kulisserna på "Tales from the Loop"

 
Vilka av de nya tv-serierna under april ser du fram emot mest? Kommentera gärna nedan!
| 27 mars 2020 20:30 |