Film

Skribent

Mats Karlsson

16 augusti 2012 | 22:01

David Cronenberg: "Dark Knight Rises" är för barn

Filmskaparen skräder inte orden och sågar Christopher Nolans populära superhjältefilm längs fotknölarna.

"The Dark Knight Rises" är en av de mest populära filmerna i år, men det är inte alla som står i kö för att hylla Christopher Nolans superhjältefilm. Det är ovanligt att andra filmmakare vill säga för mycket om andra filmer, men David Cronenberg håller ingenting tillbaka och säger sitt hjärtas mening om filmen.

- En superhjältefilm är inget annat än en serietidning. Det är för barn och är ungdomlig i sin kärna. Det har alltid varit dess attraktionskraft och jag tycker att människor som säger att 'The Dark Knight Rises' är oöverträffad filmkonst vet inte vad i helvete de snackar om. Batman-filmerna är för mig mestadels tråkiga, säger Cronenberg till Next Movie.

Trots hans negativa uttalande om Nolans Batman-filmer påpekar han att Nolan i alla fall har gjort en bra film.

- Christopher Nolans bästa film är "Memento" och det är en intressant film. Jag tycker inte ens att hans Batman-filmer är hälften så intressanta.

Tuffa ord från Cronenberg. Uppenbarligen var inte han på humör för att smöra under sin pressrunda, när han precis hade fått besked om att Focus Features hade blåst av inspelningen av "Eastern Promises 2".

| 16 augusti 2012 22:01 |