Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 oktober 2018 | 08:00

Därför blir det (antagligen) ingen uppföljare till ”Cabin in the Woods”

Regissören Drew Goddard sätter sista spiken i kistan för en tvåa… eller?
”Cabin in the Woods” är den perfekta lilla skräckisen från 2012, som överraskade även de mest inbitna fans med sina twistar och vändningar. Och lika överraskande är väl att det ännu inte finns en tvåa. Hollywood brukar vara snabba med uppföljare på sådana framgångar, men regissören Drew Goddard kan inte se det hända.

I en intervju med Fandango häromveckan (som först nu börjar spridas på nätet) pratar Goddard om varför det antagligen aldrig blir en fortsättning på den skruvade rysaren:

- Vi liksom målade in oss själva i ett hörn med slutet av ”Cabin in the Woods”. Det är inte helt enkelt att göra en uppföljare, kan jag säga.

Originalfilmen följde en grupp unga vänner (bland annat Chris Hemsworth) som åkte iväg till en avlägsen stuga i skogen för en helg. Väl framme börjar de inse att något inte står rätt till, medan skräckgenrens alla klyschor haglar över dem.
 
 
Goddard skrev filmen ihop med Joss Whedon, men båda verkar överens om att det perfekta slutet inte direkt öppnar för fler filmer:

- Vi hade några galna idéer, men Joss och jag kände båda att vi inte bara ska göra den för att göra den. Jag har tur som får fortsätta göra filmer. Jag behöver inte göra en uppföljare för sakens skull. Det enda sättet vore om vi kan göra den rättvisa, och sanningen är, att det är svårt. Att fortsätta på historien vore att ta bort något från slutet i ”Cabin”, och det vill jag aldrig göra, för jag känner att den hade ett perfekt slut.

- Men jag ska aldrig säga aldrig. Imorgon kan den rätta idén träffa mig, men den har inte kommit än, tillägger Goddard.

Drew Goddard är just nu bioaktuell med thrillern ”Bad Times at the El Royale”.

Skulle ni vilja se ”Cabin in the Woods 2”? Kommentera nedan.
| 16 oktober 2018 08:00 |