Serie

Skribent

Alexander Kardelo

23 oktober 2020 | 20:10

Därför blir det ingen tredje säsong av "Mindhunter"

"Med tanke på tittarsiffrorna så var det en kostsam serie", säger David Fincher.
Netflix kritikerhyllade seriemördardrama kommer förmodligen inte få någon fortsättning. Det berättar seriens producent David Fincher för Vulture. En tidskrävande och kostsam process gör det ohållbart, så säsong tre verkar vara skrotad.

- Vi har levt med serien i nästan tre år. Iallafall sex, sju månader om året... "Mindhunter" krävde mycket av mig (...) Det är 90-timmars arbetsveckor. Det absorberar allt i ditt liv. När jag var klar var jag rätt utmattad, och jag sa: "jag vet inte om jag klarar av att knäcka säsong tre."

Fincher berättar i samma intervju att han slängde bort alla manus i början av den andra säsongen, eftersom han inte gillade något av det som hade skrivits. "Vi kastade bort allt och började om."
 
 
I slutändan hade "Mindhunter" svårt att locka tillräckligt med publik för att motivera en ny säsong. Detta trots en del passionerade tittare och starka recensioner:

- Med tanke på tittarsiffrorna så var det en kostsam serie. Jag tror inte jag kan göra den för mindre pengar än i säsong två. Och vi måste vara realistiska, dollar måste motsvara tittare, säger Fincher.

"Mindhunter" har under två säsonger följt FBI-agenter som under 1970-talet utvecklar en metod för att kartlägga seriemördares psykologiska profiler. I början av året blev skådespelarna Jonathan Groff, Holt McCallany och Anna Torv frisläppta från sina kontrakt.

Fincher fortsätter dock att jobba ihop med Netflix, och har just regisserat långfilmen "Mank" som släpps i december.
 
Vad tyckte ni om "Mindhunter"? Kommentera nedan.
| 23 oktober 2020 20:10 |