Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 januari 2020 | 12:00

Därför blev Adam Sandler utan Oscarsnominering

Skådespelaren var favorittippad med rollen i thrillern "Uncut Gems". Så vad hände?
Många trodde att Adam Sandler skulle få sin första Oscarsnominering i år, tack vare den kritikerrosade insatsen i "Uncut Gems". Någon nominering blev det inte - och det kan bero på skådespelarens tidigare meriter inom lättglömda komedier.

Det är iallafall vad Akademi-medlemmarna påstår, när de blivit tillfrågade om varför de inte röstade på Adam Sandler.

- Hans prestation var en tour de force. Han börjar bli en riktigt bra skådespelare, men sen gör han dessa cheesy och korkade komedier på Netflix, sade en anonym skådis till New York Post.

1324 skådespelare är med och röstar fram de nominerade i just skådespelar-kategorierna. Enligt artikeln låter det som att de hellre dras till "Oscarsvärdiga" namn, och skådespelare som imponerat förr:

- Det finns många filmer och många prestationer vi ska se varje år. Dessvärre blir skådespelare som varumärken. Sandler skriker inte "Oscar", men det gör Leo DiCaprio och Jonathan Pryce, berättar samma person.
 
 
Andra röstande medlemmar kallar Sandler för "arrogant", "respektlös" och "ovärdig", men de tillägger också att han får en ny chans i framtiden. Detsamma gäller för Eddie Murphy, som enligt somliga kampanjade lite väl hårt för "Dolemite is my Name".

- Om Adam Sandler gör en till fantastisk film, kommer han bli nominerad. Om Eddie Murphy gör en till fantastisk film, blir han nominerad, berättar en tillfrågad medlem.
 
Oscarsvärdig eller inte? Bedöm själva när "Uncut Gems" släpps på Netflix den 31 januari.
| 22 januari 2020 12:00 |