Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 januari 2021 | 17:05

Danny Boyle gör miniserie om punkrockbandet "Sex Pistols"

Den nya tv-serien "Pistol" kommer att baseras på boken "Lonely Boy", skriven av bandets gitarrist och skapare Steve Jones.
THR rapporterar att FX har givit grönt ljus åt den miniserien "Pistol", om punkrockbandet "Sex Pistols". Miniserien kommer att regisseras och produceras av den Oscarsvinnande regissören Danny Boyle ("127 timmar", "Slumdog Millionaire"). 
 
- Tänk dig att du får bryta dig in i en värld av "The Crown" och "Downton Abbey" tillsammans med dina polare och skrika ut dina sånger och frustrationer mot alla som dems representerar. Det här är ögonblicket när det brittiska samhället och kulturen förändrades för alltid. Det är explosionen av den brittiska gatukulturen, när vanliga unga människor hade möjligheten att få ut sin ilska och sin stil på scen - och alla var tvugna att titta och lyssna, bli rädda för eller följa dem. Sex Pistols. I dess centrum fanns en ung och charming kleptoman - en hjälte för sin tid - Steve Jones, som enligt sina egna ord blev den 94:e bästa gitarristen någonsin. Det här är hur han kom dit, förklarar Danny Boyle. 
 
Boyle har tidigare regisserat och producerat delar av FX-serien "Trust" - och verkar onekligen ha vunnit den nu Disney-ägda tv-kanalens förtroende. Miniserien kommer att kretsa kring bandmedlemmen Steve Jones och baseras på hans bok "Lonely Boy: Tales From a Sex Pistol". Manus har redan skrivits av Craig Pearce ("Maulin Rouge!") och Frank Cottrell Boyce ("Sometimes Always Never"). 
 
Det är i nuläget oklart, men med tanke på att FX kommer att börja släppa sina tv-serier via Star hos Disney+ i februari, så lär nog även "Pistol" leta sig dit när det börjar närma sig premiär.
 

Läs också: Disney Plus växer 2021 - filmerna och serierna på Star

 
Kommer du att ge "Pistol" en chans när miniserien är klar? Kommentera gärna nedan!
| 11 januari 2021 17:05 |