Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

16 januari 2017 | 08:10

Dakota Fanning ska spela New Yorks första poliskvinna i "The Alienist"

Tv-serier fortsätter att locka filmstjärnorna och Fanning har huvudrollen i det nya, historiska kriminaldramat, baserad på en bok med samma namn.
Den senaste gången Dakota Fanning hade en återkommande roll i en tv-serie var som barn, strax efter att hon imponerat på hela världen som dottern till Sean Penn i "I Am Sam". Då spelade hon i scifi-serien "Taken". Nu hänger hon sig till en tv-serie för första gången sedan 2002 med en huvudroll i ett nytt historiskt kriminaldrama, nämligen "The Alienist". Trots titeln innehåller den inga utomjordingar.

Året är 1896 och tre utredare är på jakt efter en seriemördare i New York. Dakota Fanning spelar Sara Howard, som är den första kvinnliga polisen i New York. Hennes ambition är att bli den första kvinnliga detektiven på polisstationen och det här uppdraget är stort nog för att landa henne en sådan position.

Två andra skådespelare har också bekräftats. Daniel Brühl ska spela psykologen Laszlo Kreizler och Luke Evans är reportern John Moore.

Berättelsen är baserad på en bok av Caleb Carr från 1994. I boken sker morden på prostituerade pojkar och tre utredare sätts ihop som ett team för att gå till botten med vem seriemördaren är. Då detta utspelar sig runt sekelskiftet tvingas de använda sin egen intelligens och kreativitet för att lösa fallet, utan att ta hjälp av avancerad teknologi, vilket bör särskilja den från många andra kriminalserier.

"The Alienist" skapas av kabelkanalen TNT och förväntas vara klar i slutet av 2017.

Har du läst "The Alienist"? Låter serien som något du vill se?
| 16 januari 2017 08:10 |